Povratak eclectic grandpa stila. Kako stiliziramo pleteni prsluk od ponedjeljka do petka?
Povratak eclectic grandpa stila. Kako stiliziramo pleteni prsluk od ponedjeljka do petka?

Povratak eclectic grandpa stila. Kako stiliziramo pleteni prsluk od ponedjeljka do petka?

Popularnost eclectic grandpa stila ponovo raste te će jesen i zima biti idealno vrijeme za usvojiti kul stil. A ključni odjevni komad ove modne ideologije je pleteni prsluk.

Da nam je netko rekao kako će aktualni trend nagoviještati kopiranje stila i ključnih komada iz djedovog ormara, ne bismo im vjerovali. Za zimu i chic stil prošle godine smo uzimali bakine bunde, a sada posuđujemo i djedove pletene prsluke. Na prvu zvuči neobično, ali kao i drugi vintage trendovi, nadahnuli smo se minulim vremenima te nove komade u već poznatim stilovima kombiniramo na novi način.

Omiljene trendseterice su se već zaljubile u pleteni prsluk te ga nose u šarmantnim jesenskim lookovima. Prsluk će vam služiti kao trendi modni izričaj kojime možete učiniti kombinaciju zanimljivijom i atraktivnijom. Nosite ga na klasičan minimalistički outfit za pop of color ili ga stilizirajte s atraktivnim i modernim komadima za trendi i kul look koji će privući poglede javnosti. U nastavku saznajte kako stiliziramo prsluk kroz radni tjedan, od ponedjeljka do petka.

Kako stiliziramo prsluk kroz radni tjedan?

#Monday  – Statement hlače

Ponedjeljak je rezerviran za zabavne statement hlače šireg kroja, a nema boljih od modela s kravljim printom. S obzirom na to da će one biti fokus looka, ostatak outfita je u neutralnom koloritu. Stiliziramo krem pletenu vestu preko pamučne majice te dodajemo šarmantne balerinke s metalnim detaljima.

Tuesday – Maksimalizam u fokusu

Utorkom se vodimo maksimalizmom, te capsule komade stavljamo po strani. Umjesto njih biramo atraktivan i zabavan pleteni prsluk, koji nosimo preko prugaste majice. Kombiniramo trendi balon traperice i omiljene pop of color retro tenisice – Onitsuka Tiger.

Wednesday – ženstvenost i inovativnost

Sredinu tjedna provodimo u omiljenom capsule odjevnom komadu – košulja haljini. Slojevito ju stiliziramo na prsluk s kariranim uzorkom. Look ćemo upotpuniti najtrendi komadima sezone – jahaćim čizmama te COS prošivenom torbom.

 

Thursday – formalno izdanje

Formalna kombinacija savršena je za četvrtak, a inspiracija nam je upravo Emma Chamberlain. Outfit se sastoji od vunenih hlača na crtu, divne košulje sa statement kragnom i zabavnog GANNI prsluka. Cipele po izboru su naravno koledžice.

Friday – School girl vibes

Kao šećer na kraju, nadahnuli smo se uvijek trendi školskom estetikom. Baš zato smo izabrali kariranu midi suknju iz Manga kao fokus kombinacije, dok je ostatak looka u sivo-crnom koloritu. Kao još jedan zabavan modni hit, preko pletenog prsluka nosimo krzneni blejzer iz Zare.

Foto: Mango, Zara, Massimo Dutti, COS, Pull&Bear, Bershka, Instagram (@keziacook )

Učitati još
Zatvori