Svi pričaju o Nobody Wants This, ali ova Netflixova romantična serija ima još bolje recenzije
Svi pričaju o Nobody Wants This, ali ova Netflixova romantična serija ima još bolje recenzije

Svi pričaju o Nobody Wants This, ali ova Netflixova romantična serija ima još bolje recenzije

Nova Netflixova serija Nobody Wants This za ljubitelje romantičnih komedija pokazala se kao ugodno iznenađenje. Nekoć žanr koji je devedesetih godina iznjedrio brojna kultna ostvarenja, posljednjih je godina sveden (u najbolju ruku) na niz ostvarenja B produkcije. Ne iznenađuje stoga što su pojedini filmski kritičari ustvrdili kao je riječ o žanru na samrti.

Interes među gledateljima još uvijek postoji, no nova ostvarenja, premda bila najavljivana kao novi hitovi, nerijetko ostavljaju dojam potraćenog vremena. Ipak, ovo nije slučaj sa serijom Heartstopper čija je treća sezona nedavno također pristigla na Netflix.

Heartstopper
Heartstopper

Sjajne recenzije

Ono što ju izdvaja iz sličnih žanrovskih ostvarenja su uistinu sjajne kritike. Tako se na stranici Rotten Tomatoes može pohvaliti s više od 95 posto pozitivnih recenzija ostavljenih od strane akreditiranih kritičara i gledatelja. Također, tu je i sjajna ocjena 8,6 ostvarena na stranici IMDb. Trenutno su dostupne tri sezone, a ako je vjerovati potonjima – kvaliteta nije pala s novim epizodama, što je nažalost rijetkost.

Za one koji još nisu upoznati s ovom serijom, Heartstopper je romantična televizijska serija o odrastanju (tzv. coming of age žanr), koja prati uspone i padove prve ljubavi glavnih protagonista Charlieja i Nicka. Radnja serije temeljena je na istoimenim grafičkim romanima britanske spisateljice i ilustratorice Alice Oseman. U spomenutom djelu, uspješno je inkorporirala teme pronalaska vlastitog identiteta i seksualnosti, prvih prijateljstava i ljubavi, ali i vršnjačkog nasilja te važnosti brige o mentalnom zdravlju.

Heartstopper
Heartstopper

Serija koju vole s razlogom

Ono što je važno istaknuti jest da je serija usmjerena na premošćivanju određenih problema te otkrivanju svjetla na kraju tunela. Heartstopper će uvijek slaviti radost i usmjeravati na nadu. Stvarno sam uzbuđena što dopuštamo da ton serije sazrijeva usporedo s odrastanjem naših voljenih likova, proučila je Alice Oseman uoči premijere aktualne sezone.

Ona je sastavljena od osam epizoda, a najavni video treće sezone donosimo u nastavku:

Foto: IMBd

Učitati još
Zatvori