Sjećate se hit norveške serije Skam? Znamo kad stiže hrvatska verzija
Sjećate se hit norveške serije Skam? Znamo kad stiže hrvatska verzija

Sjećate se hit norveške serije Skam?
Znamo kad stiže hrvatska verzija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 27. listopada na Prvom programu (HRT-HTV1) s početkom od 21:10 sati započinje s prikazivanjem hrvatske inačice globalno popularne serije za mlade Sram. Igrana seriju za mlade, koja je u norveškom originalu, ali i brojnim adaptacijama u Europi i SAD-u, postigla izniman uspjeh i privukla generacije mladih gledatelja pratite na društvenim mrežama kao i na Prvom programu (HRT-HTV1) HRT-a. Sram je visoko formatirana serija koja uobičajene probleme mladih priča na inovativan način i u snažnoj isprepletenosti s online komunikacijom, čime se prilagođava navikama konzumacije sadržaja mladih ciljnih skupina.

Sram
Sram

Hrvatska verzija

Serija se objavljuje na nelinearnim (internetskim) i linearnim (televizijskim) kanalima distribucije. Naime, format napušta dogmu kako igrana serija treba prvo biti objavljena u linearnom televizijskom programu, pa je prioritet objave sekvenci iz svake epizode prepušten nelinearnim platformama odnosno kanalima i profilima društvenih mreža, web stranici sram.hr i platformi na zahtjev HRTi. Time se ovaj projekt prilagođava navikama konzumacije sadržaja kod ciljane skupine mladih gledatelja.

Serija donosi priču o 16-godišnjoj Evi kojoj prelaskom u novu srednju školu započinje izazovno i turbulentno razdoblje. Dok se pokušava uklopiti u novu okolinu, Eva se bori s vlastitim samopouzdanjem. Istovremeno, Eva ima sve manje povjerenja u svojeg dečka Jakova, a sama dolazi u iskušenja. Jakovljev najbolji prijatelj Lovro pokušava pomoći, međutim pritom samo staje na put rješavanju problema.

Sram

Pratite službene Sram kanale

Ulaganje u ovu seriju je čin odgovornosti javnog medijskog servisa prema mladima koji žive u jednom hektičnom, kaotičnom vremenu, u vremenu u kojem se i neki međugeneracijski jaz čini većim nego ikad zbog razvoja tehnologije. Najlakše je reći: mi njih ne razumijemo! Mi smo se odlučili za drukčiji pristup, odlučili smo ih pokušati razumjeti i napraviti nešto za njih, izjavila je Maja Fišter, HRT-ova urednica serije.

Prva sezona serije Sram ima 10 epizoda. Svaka epizode prosječno traje 20 minuta i emitira se na televizijskom kanalu HRT 1 i multimedijalnoj video usluzi na zahtjev HRTi. Epizode i ostali sadržaj paralelno se objavljuju na portalu www.sram.hr, kao i na službenim SRAM kanalima i profilima na YouTubeu, TikToku i Instagram. Serija ima čak 17 popratnih kanala i profila na raznim društvenim mrežama na kojima se već aktivno objavljuje sadržaj.

Redateljica serije je Jelena Gavrilović, a scenarij su napisale Hana Jušić i Nikica Zdunić.Producenti serije su Bruno Mustić i Ivan Lovreček. Seriju za HRT proizvodi CGM Films.

Foto: PR, Instagram (@sramhr)

Učitati još
Zatvori