Artezov mural Jednostavne akrobacije plijeni poglede na zagrebačkoj Ilici
Artezov mural Jednostavne akrobacije plijeni poglede na zagrebačkoj Ilici

Artezov mural Jednostavne akrobacije plijeni
poglede na zagrebačkoj Ilici

Ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta Okolo posvećenog umjetnosti u javnom prostoru i zajednici, krajem kolovoza u Zagrebu je ostavilo svoj trag. Jedan od najupečatljivijih je mural “Jednostavne akrobacije”, street art umjetnika Arteza čije radove redovito pratimo.

Artezov mural na Ilici

Ako prošećete po Ilici prema Črnomercu ili uskočite u 11-icu ili 6-icu i provozate se do kućnog broja 227, imate priliku vidjeti prekrasan mural Arteza. On je poznati street art umjetnik iz Beograda čiji se stil definira kao miješanje fotorealizma s ilustracijom. Novi mural koji je izveo za Okolo, dio je njegove serije Jednostavne akrobacije u kojoj se bavi idejom korištenja ljudske figure kao gradivnog elementa u kompoziciji.

artez-mural3

Beograđanin Andrej Žikić dvadeset godina djeluje na ulici. Njegovi realistični portreti krase pročelja velikih domaćih i svjetskih lokacija. Njegove smo radove imali priliku gledati i na Graffitima na Gradele, festivalu koji okuplja creme de la creme lokalne i svjetske graffiti i street art scene, kao i u Zagrebu, Bjelovaru i na drugim sličnim festivalima u Hrvatskoj.

artez-mural2

Murali koji krase ulice diljem svijeta

Artezovi radovi nalaze se na pročeljima zgrada diljem svijeta, a nerijetko inspiraciju pronalazi u samoj lokaciji. Tako ćemo ga viđati u različitim varijantama i dimenzijama, no uvijek besprijekornog i s jasnom porukom. Svjež i kreativan svojim pristupom na zidu, ovaj beogradski umjetnik odavno je dobio visoko mjesto na regionalnoj listi uličnih umjetnika. Svakim novim radom slučajne i namjerne prolaznike ostavlja bez daha. Prošećite njegovim Instagramom i otkrijte zanimljive lokalne i svjetske destinacije gdje možete uživo uživati u njegovoj umjetnosti, kao i na ovoj novoj zagrebačkoj.

Foto: Okolo, Instagram

Učitati još
Zatvori