U Rimu izbjegnite turističke zamke i posjetite ovu nerazvikanu osteriju: Cacio e pepe ovdje je must!
U Rimu izbjegnite turističke zamke i posjetite ovu nerazvikanu osteriju: Cacio e pepe ovdje je must!

U Rimu izbjegnite turističke zamke i posjetite ovu nerazvikanu osteriju: Cacio e pepe ovdje je must!

Osterije su mjesta gdje se služi vino uz jednostavna jela poput tjestenine, ribe i mesa, a nije rijetkost dijeliti stol s nepoznatim ljudima. U pravilu su povoljnije od trattorija, a njihov jelovnik se često mijenja. Moglo bi se reći da osterije podsjećaju na talijanske pubove, a interijer im je često uređen u rustikalnom stilu. Ako ćete pri posjetu Rimu poželjeti sjesti u jednu, preporučujemo da to bude Osteria dei Pontefici, skriveni gastronomski dragulj koji se nalazi nedaleko Bazilike svetog Petra. 

Osteria dei Pontefici

U Rimu se jede odlična tjestenina, ali i tripice

Nakon što ste prošetali impresivnim Vatikanskim muzejima, prepustite se autentičnoj rimskoj kuhinji. Dok turisti hrle u poznatija mjesta, vi možete otkriti pravi okus Rima u ovoj osteriji, čija izvrsna jela vraćaju tradiciju na tanjur.

Ovdje se uživa u najklasičnijim rimskim specijalitetima, a svaki zalogaj oduševljava – od jednostavne, ali savršeno izvedene cacio e pepe, preko bogate carbonare, pa sve do domaćih tripica pripremljenih po receptu koji se prenosi s generacije na generaciju. Njihovi rigatoni i bucatini all’amatriciana su prava remek-djela, a domaća pizza s tankom, hrskavom korom oduševit će i najveće kritičare.

Bez prevelike pompe i gužve

Uz povoljne cijene i opuštenu atmosferu, Osteria dei Pontefici pruža idealno mjesto za predah uz odličnu hranu i piće. Na početku će vam servirati njihove jednostavne bruschette s maslinovim uljem i rajčicom. Preporučujemo da svoj obrok završite uz tradicionalne slastice poput tiramisua ili panna cotte, dok se u savršenom skladu s jelima poslužuju limoncello, cordial ili kućno vino.

Ono što ovu osteriju čini posebnim nije samo izvrsna hrana, već i prijateljska usluga zbog koje ćete se osjećati kao kod kuće. Osoblje je nasmijano, brzo i pažljivo, a toplina kojom zrači prostor osvaja na prvu. Dekor je jednostavan, šarmantan, odiše poviješću i autentičnošću, a čisti okusi svakog jela govore o strasti prema tradicionalnoj kuhinji.

Ako želite probati pravu rimsku gastronomiju, bez prevelike pompe i gužve, Osteria dei Pontefici je mjesto koje morate posjetiti. Pronađite ga na adresi Via Gregorio VII 53.

Foto: Instagram (@osteriadeipontefici) i privatni album

Učitati još
Zatvori