Piling usana neophodan je u hladnim mjesecima, a mi smo izdvojili 8 najboljih proizvoda
Piling usana neophodan je u hladnim mjesecima, a mi smo izdvojili 8 najboljih proizvoda

Piling usana neophodan je u hladnim mjesecima, a mi smo izdvojili 8 najboljih proizvoda

Kako je sezona suhe kože tijela, lica, suhe kose, suhih usana, suhe (dopunite sami) uveliko tu, bavili smo se ovim problemima jedan, po jedan. Popisali smo naša omiljene losione za tijelo, hidrantne kreme za lice i ulja za kosu, a sljedeće se na našoj listi zadataka nalazi rješavanje problematike ispucalih usana. Redovan piling pomaže u sprječavanju ispucalosti i suhoće, posebno u hladnijim mjesecima kada su usne sklonije isušivanju. Stoga, danas vam donosimo pilinge za usne, odnosno, lip scrubs.

Zašto je piling usana bitan?

Iako nam je najčešće navika kupovati raznorazne balzame za usne, čiji značaj svakako ne osporavamo, kada se u hladnijim mjesecima susretnemo sa suhim i ispucalim usnama, često zaboravljamo i preskačemo jedan neophodan korak – piling.

Kada su lijepe i njegovane usne u pitanju, piling usana podrazumijeva nekoliko razloga zašto je bitno uvrstiti ga u svakodnevnu rutinu njege lica. Prvenstveno, skidamo mrtav sloj ispucale kože sa usana, kako bi već nakon tog koraka usne bile mekše i nježnije. Zatim, skidanjem mrtve kože i stanica s usana, omogućavamo ostalim proizvodima (poput balzama) da zapravo rade svoj posao kako treba.

Kako ga pravilno nanijeti?

Za najbolje rezultate, piling treba nanositi blagim kružnim pokretima i ne koristiti ga više od dva puta tjedno kako bi se izbjeglo prekomjerno iritiranje usana. Nakon pilinga, uvijek je dobro nanijeti hidratantni balzam za usne.

Naši favoriti

Ako želite isprobati neki popularan piling za usne, a niste sigurni u koji proizvod se isplati investirati, donosimo popis onih koji imaju najbolje recenzije i sigurno će biti savršen dodatak vašoj skincare rutini.

Foto: Instagram (@sophiess, @makeupbymario)

Učitati još
Zatvori