Izdvojili smo top 6 najboljih dramedija koje morate pogledati ako volite taj žanr
Izdvojili smo top 6 najboljih dramedija koje morate pogledati ako volite taj žanr

Izdvojili smo top 6 najboljih dramedija koje morate pogledati ako volite taj žanr

Volite drame koje ipak dodaju malo suludosti i komedije? Onda ste na pravom mjestu. Neki od najboljih filmova koje smo gledale su upravo takvi filmovi. Njih često očituje odličan scenarij i gluma koji iznesu tu komediju u pravom trenutku. Teško je znati kako na najbolji način unijeti komediju u situacije poput ubojstava, rata ili mentalnih bolesti, ali ovi filmovi to uspijevaju. Izdvojili smo najbolje dramedije koje obožavamo.

Fargo

Kad pričamo o dramedijama, jedan redateljski duo izdvaja se iz mase. To su naravno sjajni braća Coen. Poznati po mystery trilerima i crnim komedijama, njihov film Fargo jedan je i od najpoznatijih, a Frances McDormand donio je Oscar za najbolju glumicu. Prodavač automobila iz Minnesote, Jerry Lundegaard (William H. Macy) počini jedan poprilično nevješti zločin. Cijeli plan mu se raspada zbog petljanja njega i njegovih pristaša, ali i upornog policijskog rada poprilično trudne policajke Marge Gunderson (Frances McDormand). Ako volite dramedije, Fargo onda jednostavno ne smijete preskočiti.

najbolje dramedije

The Royal Tenenbaums

Wes Andersonov sad već kultni film The Royal Tenenbaums neizbježan je kada se nabrajaju najbolje dramedije. Poznat po svom ekscentričnom stilu snimanja te još ekscentričnijim likovima, film prati disfunkcionalnu obitelj koja se nerado okuplja pod jednim krovom zbog raznih razloga. Glume Gene Hackman, Angelina Houston, Owen i Luke Wilson, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow i Billy Murrey koji čine idealnu postavu za ovaj quirky film.

najbolje dramedije

About a Boy

About a Boy također je vrlo poznati film, a u njemu možete gledati Nicholasa Houlta u svojoj prvoj velikoj ulozi. Film prati Willa (Hugh Grant) koji odlazi na sastanke samohranih roditelja kako bi se udvarao ženama. Na jednom od tih sastanaka, upoznaje Marcusa (Hoult), problematičnog 12-godišnjeg dječaka. Dok postaju prijatelji, Will uči biti odgovorna odrasla osoba dok pomaže Marcusu s učenjem.

najbolje dramedije

In Bruges

Jedna od odličnih nerazvikanih dramedija je In Bruges. Film redatelja Martina McDonagha prati dvojicu plaćenih ubojica, Raya (Colin Farrell) te Kena (Brendan Gleeson). Nakon posla koji je pošao po zlu, njihov šef Harry (Ralph Fiennes), šalje ih u mali belgijski gradić – Bruges dok se stvari primire, a to je zadnje mjesto na kojem Ray želi biti. Farrell je za ulogu bio i nagrađen Zlatnim globusom, a zanimljivo je da je turizam u Brugesu znatno porastao nakon izlaska filma.

colin farrell

Burn After Reading

Već smo spomenuli da su braća Coen eksperti u dramedijama, stoga smo morali uključiti još jedan njihov film. Ovaj put malo manje poznati. Riječ je o filmu Burn After Reading u kojem Brad Pitt ostvaruje jednu od svojih najboljih uloga te dokazuje kako mu komedija izvrsno leži. Radnja je sljedeća: Disk s misterioznim informacijama agenta CIA-e slučajno završi u rukama dvoje beskrupuloznih i glupih zaposlenika jedne teretane koji ga onda pokušaju prodati. To pokrene lavinu događaja i upletenih likova koji završe nenadano.

najbolje dramedije

Jojo Rabbit

Jedan od recentnijih filmova koji nam je možda još uvijek i svjež u sjećanju je Jojo Rabbit, redatelja Taike Waititija. Film je osvojio Oscar za najbolji scenarij, a unosi komediju u Drugi svjetski rat, i to maestralno. Film je smješten u Njemačku te prati mladog njemačkog dječaka iz Hitlerove mladeži, čiji je heroj i imaginarni prijatelj diktator zemlje, Adolf Hitler. On bude šokiran otkrićem da njegova majka (Scarlett Johansson) skriva židovsku djevojčicu u njihovoj kući. Waititi glumi imaginarnu verziju Hitlera te nikada nismo mislili da ćemo to reći, ali njegov Hitler je jako smiješan.

najbolje dramedije

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori