Tko bi rekao da će se retro šuškavci vratiti na scenu? Miu Miu i Prada diktiraju još jedan trend
Tko bi rekao da će se retro šuškavci vratiti na scenu? Miu Miu i Prada diktiraju još jedan trend

Tko bi rekao da će se retro šuškavci vratiti na scenu? Miu Miu i Prada diktiraju još jedan trend

Prije pandemije nismo baš pomišljali stilizirati sportsku odjeću van doma ili konkretnih sportskih aktivnosti, a u 2024. godini upravo je ona ključan modni izbor za brojne it fashion ljubitelje i vodeće brendove. Sjećate li se kako smo u proljeće odjednom posegnuli za nogometnim dresovima i tenisicama nalik kopačkama? Ta neočekivana stilska ideologija krenula je popuštati, ali ne zadugo. Tijekom posljednjeg Tjedna mode u Parizu i Milanu uočili smo još jedan kul sportski trend u rastu, i vjerujemo da će biti neizbježan modni izbor za proljeće i ljeto 2025. Sve informacije i dokaze o neočekivanoj popularnosti jednog specifičnog sportskog komada otkrivamo u nastavku.

Vodeći potpisi vraćaju šuškavce na scenu

Sportski šuškavci su bili sastavni dio posljednje Miu Miu i Prada revije. To govori samo jedno –  svi ćemo početkom 2025. godine birati i nositi lagane sportske jakne. Već dobro znamo kako Miuccia Prada ima moć svaki ludi dizajn i neobičan odjevni komad pretvoriti u svjetski modni trend, a naše predviđanje je da isto planira napraviti upravo i sa sportskim šuškavcima. Već je moć dokazala na primjerima barn jakni, satenskih balerinki, bikerskih čizama te mikro hlačica. Osim Miuccie, i kreativni direktor Balenciage, Demna, također gaji posebnu ljubav prema sportskim šuškavcima, što ne skriva u svojim ekscentričnim kolekcijama.

Što se stiliziranja tiče, Miuccia je imala par interesantnih ideja. Tijekom Prada revije, kričavo žuti i narančasti šuškavac sparila je s ekstravagantnim večernjim kreacijama. U  drugu ruku, na Miu Miu reviji šuškavce je u suptilnijim koloritima zamislila na mikro hlačice i pamučne majice te midi poplin haljinu. Ovim kreativnim stylinzima, možemo zaključiti kako će u proljetnom fokusu biti stiliziranje šuškavaca na polarne stilove i neočekivane modne izbore.

modna revija Prada
Prada Proljeće Ljeto 2025
modna revija Prada
Prada Proljeće Ljeto 2025
modna revija Miu Miu
Miu Miu Proljeće Ljeto 2025
modna revija Miu Miu
Miu Miu Proljeće Ljeto 2025

Retro sporty look is back!

Važno je biti svjestan aktualnog modnog svijeta. Prošlo je vrijeme kada biramo i nosimo isključivo ono što nam se sviđa. Na modnoj sceni posljednjih par godina fokus je na inovativnosti, razigranosti i kreativnosti. Upravo sa svojim statement kombinacijama, modni fanovi pokušavaju dokazati javnosti kako mogu biti kul i moderni. Da mogu iz neprivlačne odjeće stvoriti zabavne i upečatljive kombinacije. Tako su i sportski šuškavci vraćeni na trendi scenu, ne zbog svojeg neodoljivo elegantnog dizajna, već nostalgičnog i retro izgleda koji je bio mega popularan u 90-ima. Dodatan plus ovog modnog trenda je što stavlja naglasak na thrift i second hand shopping. Upravo ćete tamo pronaći autentične i raznobojne vintage šuškavce sa sportskim potpisima.

Učitati još
Zatvori