Marry Me Chicken: O ovom receptu za piletinu u umaku ne prestaje se pričati
Marry Me Chicken: O ovom receptu za piletinu u umaku ne prestaje se pričati

Marry Me Chicken: O ovom receptu za piletinu
u umaku ne prestaje se pričati

Savršen i vrlo jednostavan recept za piletinu u umaku koji je trenutno (ponovno) veliki hit na društvenim mrežama, zove se Marry Me Chicken. Originalni recept izašao je prije nekoliko godina, a kremasta, sočna piletina puna okusa neprestano dobiva nove fanove. Kako je TikTok ponovno lud za ovim receptom, odlučili smo ga podijeliti s vama.

Samo ime “Marry Me Chicken” ovo jelo je dobilo jer je često odabir za romantične večere – mnogi ga pripremaju kada žele osvojiti svoje bolje polovice, a legenda kaže da će vas odmah nakon večere zaprositi.

Marry Me Chicken

Ovo jelo idealno je ne samo za romantične večere, već i za obiteljske obroke – jer vole ga baš svi. Za samu pripremu potrebno je tek nekoliko sastojaka i pola sata pripreme. Čini se kako dodatak češnjaka, parmezana i sušenih rajčica čak i obična pileća prsa pretvara u deliciju! Uz Marry Me Chicken možete poslužiti krumpire, tjesteninu, rižu ili povrće, pa je zaista idealna za svaku prigodu. U nastavku donosimo recept.

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa (bez kostiju i kože)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • sol i papar
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1/2 šalice nasjeckanih sušenih rajčica
  • 3/4 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • svježi bosiljak za serviranje

Postupak:

  • Zagrijite pećnicu na 190 stupnjeva. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte žlicu maslinovog ulja.
  • Piletinu obilno začinite solju i paprom, pecite na tavi dok ne porumeni – oko 5 min sa svake strane. Prebacite na tanjur.
  • U istu tavu dodajte još 2 žlice maslinovog ulja, dodajte češnjak, crvenu papriku i timijan te kuhajte oko 1 min.
  • Dodajte sušene rajčice, temeljac i vrhnje, a zatim umješajte parmezan.
  • Pustite da prokuha, pa u tavu vratite piletinu i sok koji je pustila.
  • Cijelu tavu prebacite u zagrijanu pećnicu i pecite još 10-12 minuta.
  • Piletinu poslužite na pladnju, prelijte umakom i dodajte svježi bosiljak.

Foto: Instagram, TikTok

Učitati još
Zatvori