Top coat lak za nokte presudan je korak za dugotrajnu i sjajnu manikuru. Izdvojili smo nekoliko
Top coat lak za nokte presudan je korak za dugotrajnu i sjajnu manikuru. Izdvojili smo nekoliko

Top coat lak za nokte presudan je korak za dugotrajnu i sjajnu manikuru. Izdvojili smo nekoliko

Top coat lak za nokte postao je nezamjenjiv dio svake manikure, bilo da se radi o profesionalnim tretmanima u salonima ili kućnom uređivanju noktiju. On ne samo da pruža dugotrajnost boji ispod, već doprinosi završnom sjaju, zaštiti i glatkoći nokatne ploče. Ako želite da vaši nokti izgledaju savršeno i da lak traje duže bez oštećenja, top coat je ključni korak u procesu. Što top coat lak čini, kako ga pravilno koristiti, te koji su najbolji proizvodi na tržištu?

Što je top coat lak i zašto ga koristiti?

Top coat lak je završni sloj koji se nanosi preko obojenog laka kako bi ga zaštitio od ogrebotina, pucanja i guljenja. Njegova uloga je višestruka, a stvara barijeru koja štiti nokte od svakodnevnih oštećenja poput udaraca i abrazije. Uz dobar top coat, manikura može trajati i do 10 dana bez značajnih znakova oštećenja. Top coat lakovi dolaze u varijantama sa sjajnim ili mat efektom, pružajući noktu završni izgled prema željama korisnika. Mnogi moderni top coat lakovi formulirani su da ubrzaju proces sušenja, što je idealno za one koji žele brze rezultate bez čekanja.

Kako pravilno nanijeti top coat?

Pravilna primjena top coat laka jednako je važna kao i odabir istog. Prije nanošenja top coat laka, važno je da je osnovni sloj laka za nokte potpuno suh kako bi se izbjeglo stvaranje mjehurića ili zamućenja. Ključ dugotrajnosti manikure je nanošenje top coat laka ne samo na površinu nokta, već i na rubove, čime se dodatno smanjuje rizik od pucanja. Kako bi manikura izgledala svježe i produžila se njena postojanost, preporučuje se ponovno nanošenje tankog sloja top coat laka svaka 2 do 3 dana.

U nastavku donosimo nekoliko top coat lakova s kojima će vaša manikura izgledati sjajno, a duže će trajati.

Foto: Instagram (@saskiafenwick, @iramshelton)

Učitati još
Zatvori