Nakon devet godina Hrvoje Šalković vraća se na književnu scenu romanom Babići 
Nakon devet godina Hrvoje Šalković vraća se na književnu scenu romanom Babići 

Nakon devet godina Hrvoje Šalković vraća se na književnu scenu romanom Babići 

Nakon punih devet godina Hrvoje Šalković vraća se na književnu scenu romanom Babići koji zadržava  sve one kvalitete koje su Šalkovića bile učinile jednim od čitanijih i popularnijih autora. U knjizi na svoj karakterističan način progovara o društvenim aktualnostima i temama koje oblikuju našu svakodnevicu.

Roman Babići uzbudljiva je, emotivna i pitko napisana priča u kojoj Ivan Babić, zagrebački momak produžene mladosti i neporeciva šarma, pripovijeda o vlastitom odrastanju i sazrijevanju, ali i o povijesti svoje obitelji, povijesti u srcu koje leži velika tragedija i nenadoknadiv gubitak.

 

Što nam donose Babići?

U svojevrsnom bildungsromanu s elementima sage, Šalkovićeva junaka zatičemo na raznim mjestima kugle zemaljske. Ta su mjesta naoko nespojiva, ali su u tkivo romana uvezena upravo njegovom životnom pričom. Selo u okolici Daruvara, zagrebačke ulice, primamljiva svjetla noćnog Bangkoka i hladni neboderi amsterdamskih kvartova za “proklete migrante” likovi su u romanu jednako kao što su to i oni od krvi i mesa, što pak svjedoči o tome da je Šalković iskusan pisac i iskusan putnik lijepe rečenice i pronicljiva pogleda.

A on, iako primarno usmjeren na priču o protagonistu i njegovoj obitelji, kroz tu prizmu sagledava i progovara o svijetu koji njih (i nas) okružuje, ne sklapajući kapke pred njegovim tamnim stranama, već hvatajući se u koštac s njima, nakon čega ostaju nada i vjera u bolje sutra.

Putovanje
Putovanje

Gdje možete pronaći primjerak?

Pisan brzim potezima kistom, jednostavnim, ali pomnim stilom, neposrednom emocijom, s velikim osjećajem za čovjeka – za čudesa za koja je sposoban, ali i za neminovna životna posrtanja – Babići su roman koji se čita u dahu i koji se ne ispušta iz ruku. Svoj primjerak, u izdanju Petrine knjige, možete nabaviti na linku. Pretprodaja traje do 10. listopada.

 

Učitati još
Zatvori