TikTok trendovi u uređenju doma: Ovo su must-have komadi za jesen
TikTok trendovi u uređenju doma: Ovo su must-have komadi za jesen

TikTok trendovi u uređenju doma: Ovo su
must-have komadi za jesen

Jesen je pravo vrijeme za promjene u našem domu. Kad se temperature spuste i više vremena provodimo unutra, želimo da naš prostor bude ugodan, topao i inspirativan. A gdje bolje potražiti inspiraciju nego na društvenim mrežama? TikTok i Instagram preplavljeni su idejama koje nas potiču da svoj dom učinimo mjestom mira, da kreiramo ugodnu atmosferu, a da sve opet bude i funkcionalno. Ako ste među onima koji redovito provjeravaju društvene mreže za savjete o uređenju interijera, sigurno ste primijetili viralne komade koji su ovih dana osvojili srca svih zaljubljenika u dizajn. No, ne brinite ako niste. Donosimo vam popis must-have komada za ovu jesen – komade koji će vaš prostor podići na novu razinu udobnosti i stila. U nastavku donosimo viralni jesenski haul.

• 01 Retro komoda: Klasična elegancija s modernim twistom

Jedan od najljepših komada koji je preplavio društvene mreže i osvojio srca onih koji vole retro šarm, jest retro komoda s rolo vratima. Ovaj komad donosi pravi balans između funkcionalnosti i estetike, idealan za dnevni boravak, blagovaonicu ili spavaću sobu. Retro komode u kombinaciji svijetlog i tamnog hrasta unose toplinu i sofisticiranost u svaki prostor, dok rolo vrata omogućuju jednostavno odlaganje stvari, čineći ga i praktičnim i stylish komadom. U ovoj liniji dostupne su u više dimenzija kao i TV komoda i noćni ormarić.

Zašto je hit?

Rolo vrata ne samo da olakšavaju organizaciju prostora već komoda postaje i pravi statement komad koji privlači pažnju i unosi dozu retro šarma u moderni interijer.

• 02 Fiberstone stolić: Sklad prirodnih tonova i elegancije

Ako ste zaljubljeni u minimalistički dizajn s daškom skandinavske elegancije, onda će vam se svidjeti stolić od fiberstone materijala. Namještaji od ovog materijala izgledaju kao da su od kamena, no u stvarnosti su lagani, čvrsti i, što je najvažnije, funkcionalni. Fiberstone stolić sa svojim prirodnim tonovima i teksturama postat će omiljeni komad u vašem domu. Savršeno se uklapa u svaki kutak, bio on dnevna soba, spavaća soba ili kutak za opuštanje.

Zašto je hit?

Fiberstone stolići predstavljaju savršeni spoj estetike i funkcionalnosti. Mnogi ih koriste kao stoliće za vazu, a jednostavno su predivni i kada stoje samostalno, kao dekorativni element.

• 03 Skulpturalna vaza: Detalj koji priča svoju priču

Kada smo već kod vaza, skulpturalne vaze sve su popularniji detalj za dom. U uređenju prostora, detalji čine cijeli doživljaj. Ove jeseni, trend su vaze koje više podsjećaju na umjetničke skulpture nego na obične dekorativne elemente. Ovakve skulpturalne vaze s organskim oblicima i mekim, prigušenim tonovima unose u prostor dašak sofisticiranosti i originalnosti. S obzirom na to da su same po sebi pravi umjetnički komadi, savršene su za minimalističke prostore ili kao kontrast živahnijim interijerima.

Zašto je hit?

Vaza kao umjetnički komad može drastično promijeniti izgled prostora. Ne samo da je funkcionalna, već stvara emocionalni dojam i govori o osobnom stilu vlasnika.

• 04 Ogledalo u industrijskom stilu: Vizualna prostranost i luksuz

Jedan od najpopularnijih komada koji trenutno dominira društvenim mrežama je statement ogledalo s crnim okvirom u industrijskom stilu. Svojom veličinom i elegantnim dizajnom, ovo ogledalo čini prostor prozračnijim, elegantnijim i većim. Ne samo da stvara dojam većeg prostora i dubine već je i funkcionalno – možete ga postaviti horizontalno ili vertikalno, ovisno o prostoru. U kombinaciji s crnim detaljima koji unose kontrast u prostor, ovo ogledalo donosi sofisticirani šarm koji se savršeno uklapa u moderne, ali i klasične interijere.

Zašto je hit?

Ogledala su uvijek snažan element u interijerima, a ovakva velika, s crnim detaljima unose dinamiku i eleganciju, povećavajući dojam prostora i prozračnosti.

• 05 Klupa za predsoblje: Elegantna i praktična

Kada govorimo o predsoblju, funkcionalnost i estetika moraju ići ruku pod ruku. Klupa za predsoblje, osobito ona u svijetlim nijansama poput pijeska, postala je pravi hit ove jeseni. Osim što se uklapa u i najuže prostore, ova klupa donosi i dodatni prostor za odlaganje, što je uvijek dobrodošlo. Savršen je izbor za one koji žele kombinirati praktičnost s elegancijom, a da pritom prostor ne izgleda pretrpano.

Zašto je hit?

Klupa za predsoblje nudi funkcionalnost, a istovremeno unosi toplinu i prozračnost u prostor koji često zanemarujemo. Osim toga, zbog svoje jednostavnosti i ljepote, lako se uklapa u razne stilove uređenja.

Unesite toplinu u svoj dom

Jesen je savršeno vrijeme za preobrazbu vašeg doma, a TikTok i Instagram nude beskrajne ideje i inspiracije. Bez obzira na to volite li minimalistički, skandinavski stil ili pak tražite sofisticirani retro šarm, ovi viralni trendovi omogućit će vam da svoj dom učinite toplim, udobnim i modernim te stvorite onaj pravi hygge osjećaj radosti. Toj radosti doprinijet će i poseban rođendan – JYSK slavi 15 godina u Hrvatskoj i časti te popustima do 70% na više od 2500 proizvoda.

Neka vas ovi trendovi inspiriraju da kreirate prostor u kojem ćete uživati svaki dan. Jesen je tu da nas podsjeti na ljepotu jednostavnosti i udobnosti, a s pravim komadima vaš dom može postati pravo utočište u kojem ćete rado provoditi vrijeme…

Foto: JYSK

Učitati još
Zatvori