Kada strast postane slastica: Upoznajte Martu Antonić, umjetnicu koja u maloj kuhinji stvara slatka remek djela
Kada strast postane slastica: Upoznajte Martu Antonić, umjetnicu koja u maloj kuhinji stvara slatka remek djela

Kada strast postane slastica: Upoznajte Martu Antonić, umjetnicu koja u maloj kuhinji stvara slatka remek djela

U srcu Tivta, u maloj inspirativnoj kuhinji, nastaju torte koje ostavljaju bez daha. Marta Antonić, mlada mama i slastičarka pokrenula je brend ByMarta. Sa svijetom dijeli svoju jedinstvenu kombinaciju kreativnosti, strasti i preciznosti kroz svaku slasticu koju stvara. Njene torte su prava umjetnička dijela koja očaravaju i izgledom i okusom, zahvaljujući velikom trudu, preciznosti, znanju i najkvalitetnijim sastojcima. Marta nas vodi kroz svoj inspirativni put, otkrivajući kako snovi postaju stvarnost u njenom svijetu torti i slatkih kreacija.

  • Tko je Marta?

U nekoliko riječi, rekla bih da sam pozitivna, kreativna i strastvena osoba koja radi ono što voli i želi.

  • Da li ljubav prema stvaranju torti i kolača postoji oduvijek, i što te je motiviralo da se ozbiljnije posvetiš tome?

Moja strast prema kuhanju postoji otkako znam za sebe. Sa šest godina pitala sam mamu možemo li otvoriti restoran, a s četrnaest sam na moje inzistiranje radila u restoranu. Ta strast me pratila kroz fakultet, rad u Crnoj Gori i inozemstvu. Iako nisam radila torte ranije, u glavi sam ih stvarala pet godina. Kada sam konačno počela, znala sam točno što ću raditi. Dodatno sam usavršavala svoje znanje kroz online školu, i usprkos tremi i strahu da ne krenem u taj posao, odlučila sam slijediti svoj put.

  • Pričaj nam malo o periodu prije pokretanja brenda ByMarta. Što se sve moralo dogoditi da bi se pokrenula jedna ovako posebna i nesvakidašnja priča?

Prije ByMarta, tražila sam se kroz razne poslove – u restoranima, hotelima, catering kompanijama, na jahtama, vođenju apartmana. No, postavši majka, doživjela sam transformaciju. Morala sam naći posao koji bi mi omogućio vrijeme za dijete i obitelj. Ideja o vlastitoj kuhinji vodila me do torti koje su me zvale iznutra, i odlučila sam ih napraviti u stvarnosti.

  • Fotografije govore više od riječi. Puno je toga što ByMarta specijalitete razlikuje od ostalih. Kako bi ti opisala specijalitete koji dolaze iz tvoje radionice?

Specijaliteti ByMarta su jedinstveni i po okusu i po izgledu. Kreirala sam ih prema svom ukusu, bez praćenja pravila. Moje torte su izuzetno kremaste i bogate, s posebnim naglaskom na kvalitetu namirnica.

  • Koji je tvoj omiljeni sastojak ili tehnika koju voliš koristiti?

Omiljeni sastojci su mi čokolada i vanilija zbog beskrajnih varijacija koje nude. Tehnika koju volim je bojanje torti airbrush-om, jer omogućava magične efekte.

  • Što te inspirira prilikom kreiranja dizajna?

Inspiraciju nalazim u prirodi, umjetnosti, glazbi i emocijama koje torta treba izraziti.

  • Koliko obično traje proces pripremanja jedne torte, od ideje do realizacije?

Proces traje od 24 do 30 sati, uz aktivni rad od najmanje pet sati za manju tortu do osam sati za veću tortu na više katova. Kreme i kore se pripremaju dan ranije, a sama dekoracija traje 2-4 sata.

  • Kakve su dosadašnje reakcije klijenata na tvoje torte?

Reakcije su izuzetno pozitivne. Klijenti su prepuni pohvala, što mi daje ogromnu motivaciju za dalji rad.

  • Tvoja omiljena torta?

Moja omiljena torta je Karamel Praline Pekan torta, koja me podsjeća na moj omiljeni sladoled Nirvana.

  • Kako bi glasila narudžba tvog idealnog klijenta?

Idealna narudžba bi glasila: Samo radi to što inače radiš, kao za sebe.

  • Kako stječeš motivaciju i kreativnost u svom radu?

Motivaciju i kreativnost stječem stalnim učenjem i eksperimentiranjem s novim tehnikama i sastojcima. Također, inspiraciju pronalazim na izletima i radionicama. Trudim se slobodno vrijeme provesti na posebnim prirodnim lokacijama. Kada imam vremena, s obitelji iznajmim Air-bnb u prirodi, gdje se opuštamo. Tamo skupljam plodove koje kasnije koristim u svojim tortama. Osim toga, motivaciju crpim iz radionica za psihološki napredak, poput one koju sam nedavno završila, Put oko sebe za 80 dana, gdje dobivam puno podrške i ohrabrenja za osobni i profesionalni rast. U budućnosti planiram više objavljivati o ovim iskustvima i procesima koji me inspiriraju.

  • Da li postoje neki planovi za budućnost?

Ove godine planiram raditi iz svoje kuhinje, uz suradnju s nekoliko lokala u Tivtu koji će prodavati moje proizvode. Plan za sljedeće ljeto je otvaranje vlastitog prodajnog mjesta u Tivtu, čemu se posebno radujem.

  • Što Marta radi u slobodno vrijeme kada ne radi torte?

Slobodno vrijeme posvećujem obitelji, ali trudim se pronaći i vrijeme za sebe. Obožavam putovanja i istraživanje novih mjesta, što me ispunjava i inspirira. Ovi trenuci mi pomažu da se opustim i napunim dobrom energijom.

Učitati još
Zatvori