Uvijek navijamo za suradnje brendova s Talijanima, a posebno kada je riječ o tenisicama
Uvijek navijamo za suradnje brendova s Talijanima, a posebno kada je riječ o tenisicama

Uvijek navijamo za suradnje brendova s Talijanima, a posebno kada je riječ o tenisicama

Sezona tenisica i dalje ne staje, pa čak i kada smo opako zakoračili u sezonu čizama – i dalje je potražnja za tenisicama veća. Brend adidas tu uvjerljivo drži prvo mjesto na ljestvici najpoželjnijih. Adidas Sambe, pa Gazelle i naposljetku lansiranje novog SL 72 modela, čiju popularnost nije uništio ni skandal s Bellom Hadid – ljudi čekaju u redovima kako bi kupili par najaktualnijih tenisica. A kako su ubrzo i ostali brendovi krenuli primjećivati sve veću potražnju tenisica, krenule su suradnje koje smo već prestali i brojati. No, jedna nova koja nam je zapela za oko je suradnja New Balancea i Loro Piane.

Suradnje brendova s Talijanima nisu neka novost

I u to smo se uvjerili već puno puta, a i Tjedan mode u Milanu je opravdao tu tvrdnju. Bilo da su u pitanju automobili, namještaj ili moda, Talijani vrlo dobro znaju što je dobra estetika i često su inspiracija dizajnerima za njihove kolekcije. Ne znamo tko je “poslao prvu poruku”, no imamo novu suradnju na radaru. Ovog puta vrlo neočekivanu, s obzirom na to da je riječ o američkom brendu tenisica i sportske odjeće New Balance i talijanskom sinonimu za tihi luksuz i fine materijale Loro Piana. Ovog puta su redizajnirali model 990V6 New Balance tenisica, a Loro Piana je koristio vunu crnih ovaca, odnosno Pecora Nera® vunu koja se kategorizira kao jedan od najkvalitetnijih prirodnih materijala. A o rijetkosti materijala svjedoči i činjenica da su tenisice dostupne samo u odabranim Loro Piana poslovnicama i to ograničen broj.

Modni brendovi često traže talijansku porciju estetike

Prije Loro Piane, New Balance je surađivao s Miu Miu. Ovaj model tenisica, a i natikača je postao pravi hit. No, sve što Miu Miu lansira, postane hit. Često brendovi dolaze u Italiju po injekciju estetike, kvalitete i modnog stila. Nedavno smo imali sličan slučaj i sa švicarskim brendom INUIKII, koji je napravio kolekciju torbi i buca s talijanskim Cocccinelle.

Made in Italy

A najsvježiji oblik suradnje jesu adidas tenisice Made in Italy. Ova suradnja adidasa s Talijanima nije novost. Riječ je o modelu Samba, a model u smeđoj boji je proizveden svega 10 mjeseci nakon originalne Made in Italy tenisice koja je bila u crnoj boji. Viski smeđa boja ima taj jesenski prizvuk na koji trenutno ciljaju svi brendovi, a njena posebnost je što je proizvedena u Italiji po najvišim standardima, od najfinije kože, a završna obrada, odnosno premaz, je ručno odrađen. Ako želite udobnost i luksuz u jednom paru tenisica, adidas Made in Italy bi mogle biti dobar izbor. Tenisice će biti dostupne na službenoj adidas stranici od 7. listopada, a cijena im je 350 dolara.

Adidas samba Made in Italy
Adidas Made in Italy tenisice
Adidas Made in Italy tenisice
New Balance x Miu Miu
New Balance x Miu Miu

Foto: Instagram (@bellastovey), Tik Tok (@sudeademogullari), Adidas, Miu Miu

Učitati još
Zatvori