Something Blue: Jedno zagrebačko vjenčanje u plavim tonovima
Something Blue: Jedno zagrebačko vjenčanje u plavim tonovima

Something Blue: Jedno zagrebačko
vjenčanje u plavim tonovima

Kada je riječ o organizaciji vjenčanja, mnogi će se odlučiti za tradicionalnu bijelu vjenčanicu, ali priča Matee Gečević bila je nešto drugačija. Inspiraciju za vjenčanje u svijetlo plavim tonovima nije tražila izvan svog svakodnevnog života, već na vlastitom Instagram profilu, koji je već neko vrijeme orijentiran na ovu boju. A o njenoj predivnoj plavoj kuhinji, pisali smo ovdje. Tko kaže da se tradicije moramo striktno držati?

Matea Gečević nam je ispričala i kako je sve započelo. Sedam godina živjela je u Švedskoj gdje je studirala i radila da bi se 2019. ponovno vratila u Zagreb. Kad je već mislila da je skroz raskrstila sa Švedskom, nekim spletom okolnosti u Zagrebu je upoznala Šveđanina koji ovdje već živi 10 godina. Sad su u sretnom braku, a oboje Hrvatsku smatraju trajnim domom. Žive ovdje sa psom Martom i mačkom Šimom, a prošle se godine njihova obitelj povećala za još jednog člana – djevojčicu Elin.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (1)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (2)

Vjenčanica od koje je sve krenulo

Matea je oduvijek imala sliku svijetlo plave vjenčanice u svojoj glavi, ali kako su svi salon vjenčanica nudili pretežno bijele haljine, bila je uvjerena da će njezin san ostati samo to – san. Ipak, na njezinu sreću, “prst sudbine” odigrao je ključnu ulogu.

U salonu vjenčanica isprobala je desetak haljina, sve su bile prekrasne, ali u njoj niti jedna nije probudila neku posebnu emociju. Nakon probe, misleći da su same, sestra i Matea razgovarale su o haljinama. Kažu da netko “gore” uvijek sluša. Mateu je taj dan čula Ivana Bilić, vlasnica salona Royal Bride koja je sjedila u svom uredu na galeriji. Spustila se i predložila da napravi vjenčanicu po mjeri kakvu Matea želi.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (7)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (32)

S obzirom na to da su zajednički ušle u projekt plave vjenčanice, odradile su par sastanaka na kojima su izabrale materijal, skicu haljine i uzele mjere. Postojala je opcija da haljinu iznajmi, ali se odlučila da haljina ipak ostane njoj. Tijekom probi su dogovorile i detalje, poput šlepa koji se mogao skidati i plavih rukavica zbog kojih su joj sva djeca na vjenčanju govorila – Vidi Elsu iz Frozena! Na kraju je salon napravio i plavu haljinicu za Mateinu jednogodišnju kćerkicu Elin, kao i za njenu sestru koja je bila kuma na vjenčanju.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (40)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (36)

Lokacija vjenčanja

Jedna od ključnih stavki za buduće mladence bila je da sve održe na jednoj lokaciji, kako bi se obred i zabava održali u istoj atmosferi. Njihova odluka pala je na Kuglanu u Zagrebu. Vjenčanje nije bilo tradicionalno – gosti su se okupili u vrtu na piću dobrodošlice, a odmah zatim uslijedila je ceremonija.

Doduše ne odmah, jer su prstenovi ostali kod kuće. No svaki film, valjda, treba neki zaplet. Ideja je bila da svi gosti, uključujući mladoženju, prvi put vide mladenku kad bude prilazila oltaru tako da se i Matea prije ceremonije “skrivala” u sobici gdje se osoblje presvlači.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (13)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (21)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (22)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (33)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (25)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (43)

Dekoracija kao osobni pečat

Matea je željela da dekoracija odražava supruga i nju kao par, njihov dom i stil. Zajedno s timom Adela Mese Design, koji je bio zadužen za dekoraciju, odlučili su se za ključne detalje – plavo, limune i poljsko cvijeće. Detalji su bili ključni – stolovi su bili postavljeni tako da gosti osjete osobnost mladenaca, a sve od limuna do poljskog cvijeća dodatno je doprinosilo toj posebnoj atmosferi.

Sused, mogu ja posudit vašeg fiću? Treba mi za svadbu.

Za Mateu je važno bilo uključiti i nešto zabavno, što će mladence i goste podsjetiti na svakodnevnu radost. I tako se sjetila susjedovog žutog Fiće koji je postao kutak za slikanje i bio prava atrakcija.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (14)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (15)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (12)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (18)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (47)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (10)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (38)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (37)

Obredni prostor: Wow-efekt

Obredni prostor bio je ukrašen baldahinima, antiknim lusterom i cvijećem, sve kako bi se stvorio pravi wow-efekt pri dolasku gostiju. Matea je željela da uistinu to bude poseban trenutak, a gledajući fotografije, u tome je i uspjela.

Haljina nakon ponoći  i svadbena torta s istim detaljima

Naša mladenka nije planirala presvlačenje, no kad je vidjela haljinu srpske dizajnerice MArt by Nina s ručno rađenim 3D cvjetovima, znala je da se mora uklopiti u njezino vjenčanje. Haljina je bila ružičasta, ali dogovorile su da se izradi u svijetlo plavoj varijanti. Kasnije je po toj haljini napravljena i torta!

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (52)

Zahvalnice: Uspomene koje ostaju

Prvi poklon koji je dobila od svog supruga bile su Chozen praline. Shodno tome su birali i zahvalnice. Gosti su prije odlaska dobili kutiju sa žutim pralinama, jer su mladenci željeli da podsjećaju na limune. Također su sami napravili vizual za omot s limunima koji su kasnije koristili za sve ostale natpise na vjenčanju.

Stolovi i hrana

Stolovi su imali nazive hrvatskih i švedskih gradova koji su Matei i njezinom suprugu obilježili vezu ili život. Moramo priznati, vrlo kreativno i maštovito. Catering su prepustili Melkioru Bašiću s kojim je Matea išla u osnovnu školu. Htjeli su maksimalno iskoristiti vanjski prostor, pa su nakon ceremonije vani postavili catering s raznovrsnim jelima koja se jedu s nogu. Pravi je hit bila tjestenina koja se radila na licu mjesta u kolutu sira grana padano. Za večeru su ušli u dvoranu Kuglane u kojoj je cijelu noć bio postavljen švedski stol. Ostatak večeri bio je pravi tulum uz ritmove DJ-a.

Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (48)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (49)
Zagrebačko vjenčanje, Matea Gečević_foto_ Ana Alšić (53)

Kada san postane stvarnost…

Ako ste još uvijek u dilemi kako organizirati vjenčanje ili planirate nešto drugačije, vjenčanje u plavim tonovima poput ovog zagrebačkog više je od obične proslave. Za Mateu je to bilo stvaranje atmosfere koja odražava supruga i nju kao par, njihov stil i sve ono što ih čini sretnima. Iako je sve započelo sa skromnim “plavim” snom, završilo je s nezaboravnim trenutkom ljubavi, zabave i zajedničkih sjećanja.

Učitati još
Zatvori