Talentirani ERIC na Journalu predstavlja spot za novu pjesmu Weightless
Talentirani ERIC na Journalu predstavlja spot za novu pjesmu Weightless

Talentirani ERIC na Journalu predstavlja
spot za novu pjesmu Weightless

Talentirani 23-godišnji kantautor, multiinstrumentalist i producent ERIC nedavno je predstavio najnoviju pjesmu Weightless za koju sada otkriva i spot! U pratećem videu mladi glazbenik pjeva i svira tri instrumenta, a kreativni duh odražava i igrajući se ispisivanjem teksta prenesenog direktno iz njegove olovke i – direktno iz srca. Mladi miljenik radijskog etera novom pjesmom slušatelje poziva da ostave brige iza sebe, spakiraju ono što ih veseli i dopuste da ih ljubav povede na put u nepoznato! Weightless: osvaja prvim notama i – ne želite da prestane!

Želio sam stvoriti nešto što je duboko osobno i minimalističko, pa sam odlučio vlastoručno napisati riječi pjesme koje se uz kadrove gdje sviram pojavljuju kroz cijeli video, rekao je ERIC i dodao: Snimanje spotova obično mi je najstresniji dio kreativnog procesa, ali ovaj put to nije bio slučaj. Ekipa na setu je odradila izvanredan posao, brzo smo snimili sve kadrove i napravili vrlo efektan spot.

ERICERIC

Glazba s kojom se lako povezati

U videu ERIC također pokazuje svoju svestranost kao glazbenik: svirajući akustičnu gitaru, električnu gitaru i bas naglašava svoj multiinstrumentalni talent, koji je postao zaštitni znak njegovog rada.

Snimanje i produkciju video spota potpisuje NEXUS produkcija: redatelj Tomislav Horvatinović, producent i snimatelj Marko Horvat (koji je ujedno autor fotografija sa seta), dok je za rasvjetu bio zadužen Tomislav Jurenec / Juralight. ERIC je i ovog puta nosio odjevnu kombinaciju stilista Ivana Friščića (DE|LIGHT), a šminku za potrebe snimanja pobrinula se Sarah Posavec. Spot je snimljen na Ericu već dobro poznatoj lokaciji, u Domu mladih Koprivnica.

Uvijek sam želio stvarati glazbu koja povezuje ljude na osobnoj razini, kaže ERIC. S pjesmom ‘Weightless’ nadam se da će slušatelji osjetiti slobodu i radost koju sam i sam doživio dok sam ju stvarao, i da će im unijeti malo lakoće u svakodnevni život.

ERIC

Pogledajte spot!

Posjetimo, mladi se autor u najnovijoj pjesmi prepustio rimu srca – i to onom sretno zaljubljenom: Ideja za pjesmu je došla u dahu i opisala sretno zaljubljeno, voljeno stanje koje je zapravo teško jednom riječju opisati u hrvatskom jeziku – doslovan prijevod naslova (Weightless) bio bi bestežinsko – onda kad su sve brige negdje drugdje, a ostaje samo ono što nas veseli i čini ispunjenima, opisao je ERIC svoj najnoviji singl koji je, kao i pjesme s prvog albuma te singlovi koji su naknadno predstavljeni, nastao u njegovom vlastitom malom glazbenom studiju gdje mu se u pisanju teksta pridružila kolegica Vanessa Ivanković s kojom ovo nije prva suradnja.

Kako i inače radim sam svoje pjesme, tako sam i na ovoj radio sve što sam mogao – od glazbe, produkcije do snimanja, dok je za miks zaslužan superflipp, odnosno Gordan Dragić iz Matterhorn studija u Zagrebu, dodao je multitalentirani ERIC, koji uz stvaranje i izvođenje vlastitih pjesama, postaje i traženi mladi producent i kada su u pitanju aranžmani te produkcija pjesama za druge izvođače. Mastering, kao i kod svih njegovih pjesmama potpisuje Mischa Janisch iz austrijskog Sunshine Mastering studija s kojim ERIC od samih početaka održava izvrsnu suradnju.  

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori