Za nude paletama sjenila za oči svi najčešće posežemo. Izdvojili smo naše favorite
Za nude paletama sjenila za oči svi najčešće posežemo. Izdvojili smo naše favorite

Za nude paletama sjenila za oči svi najčešće posežemo. Izdvojili smo naše favorite

Svi pravi ljubitelji makeupa u svojoj kolekciji imaju nekoliko paleta sjenila u raznim nijansama. Ako ste poput nas, vjerojatno se uvijek vraćate onoj jednoj nude paleti koju ste toliko puta koristili da se više ne vide ni nazivi nijansi. Nude palete sjenila za oči već su godinama must have proizvod u svijetu šminke. Njihova univerzalnost, mogućnost postizanja suptilnih dnevnih lookova ili dramatičnih večernjih kombinacija, čini ih omiljenim izborom kako profesionalnih vizažista tako i beauty entuzijasta. Bez obzira na to jeste li početnik ili iskusni znalac u svijetu makeupa, nude paleta je pravi dragulj koji biste trebali imati u svojoj kolekciji.

Nude tonovi su uvijek u trendu

Nedavno se na beauty scenu vratila možda i najpopularnija nude palete ikada – Urban Decay Naked Palette. To nam je dovoljan znak da su zemljani tonovi ponovno visoko na ljestvici beauty trendova. Nude palete sadrže upravo takve nijanse na neutralnim tonovima poput bež, smeđih, zlatnih, taupe i brončanih boja. Ove boje imitiraju prirodne tonove kože i pomažu istaknuti oči na suptilan, a opet sofisticiran način. Prednost ovih paleta je što odgovaraju svim tipovima kože i bojama očiju, te se lako prilagođavaju svakodnevnom izgledu ili glamuroznijem makeupu za posebne prigode.

Kako odabrati pravu nude paletu?

Pri odabiru nude palete važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika poput tipa kože, povoda i teksture. Ako imate svijetlu put, birajte palete sa svjetlijim nijansama poput breskve, blijedobež i lagano zlatnih tonova. Srednji tonovi kože odlično izgledaju s brončanim, toplim smeđim i zlatnim nijansama, dok tamniji ten može podnijeti bogatije tonove tamnog smeđeg, bakrenog i crnog sjenila.

Za svakodnevnu upotrebu birajte palete s mat završetkom za prirodan izgled, dok za glamuroznije izlaske odaberite palete s kombinacijom mat i shimmer nijansi.

Nude palete dolaze u različitim formulama – od mat, satenskih do shimmer i metalik nijansi. Kombiniranje različitih tekstura može stvoriti dimenziju i pružiti dodatnu dubinu očima.

Zašto su toliko popularne?

Jedna od ključnih prednosti nude paleta je njihova svestranost. Nude sjenila mogu se koristiti za stvaranje različitih efekata – od jednostavne definicije očiju za poslovne sastanke, do dramatičnih smokey eye lookova za večernje izlaske. Njihova neutralna baza omogućuje jednostavno kombiniranje s ostalim nijansama šminke, poput odvažnijih nijansi ruževa ili intenzivnijeg eyelinera.

Osim toga, nude sjenila su savršena za no makeup makeup look koji je popularan posljednjih godina. Ideja je postići prirodan, osvježen izgled bez da šminka izgleda pretjerano ili umjetno. Nude tonovi naglašavaju prirodne konture oka i daju mu definiciju bez osjećaja težine.

Naši favoriti

 

Učitati još
Zatvori