Najpopularniji kaput ove zime bit će kratki model na dvostruko kopčanje. Imamo dokaz
Najpopularniji kaput ove zime bit će kratki model na dvostruko kopčanje. Imamo dokaz

Najpopularniji kaput ove zime bit će kratki model na dvostruko kopčanje. Imamo dokaz

Kao nastavak na jesensku dominaciju cropped balonera, za hladne zimske mjesece možemo očekivati modnu opsesiju jednim kratkim modelom kaputa. Riječ je o kratkom kaputu na dvostruko kopčanje, na engleskom poznat kao pea coat, koji nam je početkom godine na Miu Miu reviji predstavila genijalka Miuccia Prada. Nije trebalo dugo da ovaj šarmantan zimski trend zaživi na gradskim ulicama te u modnim trgovinama. No, ako niste još uvjereni da je upravo ovo it kaput sezone, u nastavku donosimo modne dokaze i naravno, 22 najbolja high street modela.

Što je pea coat?

Za razliku od prošle zime kada smo svi religiozno nosili maxi kapute, ove hladne sezone težimo nešto kraćim modelima. Posebno se ističe jedan vječno klasičan kaput pod nazivom pea coat. Kratki kaput s visokom kragnom i na dvostruko kopčanje prvotno je bio dizajniran za pomorce, a s vremenom se ušuljao i na preppy modnu scenu.

Što se dizajna i kroja tiče, pea coat karakterizira elegantan rever, dvostruko kopčanje i dužina do bokova. Isto tako, it kaput za zimu najčešće je izrađen od vune, pružajući neizmjernu toplinu i udobnost u hladnim mjesecima.

Baš zbog svojeg otmjenog i formalnog izgleda, koji blisko nalikuje oversized vunenom blejzeru, kratki dvostrani kaput se idealno uklapa na gotovo svaki trendi stil. Najbolje izgleda u preppy i poslovnom izdanju, a možete ga nositi i na opušteni dnevni outfit ili pak za večernje druženje. Bez obzira na ostatak kombinacije, ovaj model kaputa lako će se prilagoditi svakoj kombinaciji te dodati dašak profinjenosti i luksuza.

It coat for winter unlocked

Ako još sumnjate u popularnost pea coata ove zime, samo zavirite u modnu ponudu ključnih modnih brendova Zara, Mango, H&M i Pull&Bear. Mango nas je iznenadio predivnom kolekcijom kaputa, a među glavnim zvijezdama bio je upravo pea coat u krem nijansi. Ovaj vuneni model odiše posebnim luksuzom i elegancijom, a idealno će pristajati na sve trendi odjevne komade.

Inspirirajte se izdvojenim Instagram kombinacijama, te si osigurajte svestran i trendi kaput za svaki outfit, stil i prigodu.

Mango kaput za jesen i zimu
Učitati još
Zatvori