Pogledali smo Nobody Wants This i ugodno se iznenadili. Romantične komedije su se vratile!
Pogledali smo Nobody Wants This i ugodno se iznenadili. Romantične komedije su se vratile!

Pogledali smo Nobody Wants This i ugodno se iznenadili. Romantične komedije su se vratile!

Trenutno najgledanija serija na Netflixu je nova rom com – Nobody Wants This. Predvode je Adam Brody i Kristen Bell, a mnoge je ugodno iznenadila pa tako i nas. Za žanr za koji se često kaže da je izumro, ova nova serija vratila nam je nadu da rom coms još uvijek mogu biti kvalitetni.

Nobody Wants This

O čemu je riječ?

Riječ je o romantičnoj komediji od deset epizoda kojoj su glavne uloge dodijeljene Kristen Bell i Adamu Brodyju. Osnovna premisa serije je ljubavna priča između likova koji vode sasvim drugačije živote. Velik dio raznolikosti proizlazi iz suprotstavljenih pogleda na život.

Kristen Bell glumi Joanne, podcastericu koja vodi podcast o seksu i vezama sa svojom sestrom. Otvorena je, društvena i samostalna. Adam Brody glumi kul rabina koji nije onakav kakvog očekujete. Upravo je prekinuo dugogodišnju vezu, ali brzo upozna Joanne. Paru ne treba dugo da se povežu i zaljube. No, hoće li njihova veza opstati unatoč vjerskim razlikama i različitim životnim dinamikama koje se miješaju u njihov odnos? Pitanje je to na koje serija pokušava odgovoriti i koje je pokretač cijele radnje.

Nobody Wants This

Romantična komedija kakvu smo dugo čekali

Moramo priznati da Netflix i nije baš najspretniji kada je riječ o romantičnim komedijama. Kada smo krenuli gledati ovu seriju očekivali smo da će biti lagana i jedna od onih za razbibrigu. Lagali bismo kada bismo rekli da nismo imali predrasuda da će biti prepuna lošeg humora koji proizlazi od lošeg scenarija te glupu radnju. No, ugodno smo se iznenadili. Da, Nobody Wants This nije revolucionaran uradak TV umjetnosti. No, samo zato što je nešto ‘laganije’ za gledati i opuštenije atmosfere, ne znači da ne vrijedi gledati. Netflix je zapravo postigao pogodak s ovom novom romantičnom komedijom!

Napokon smo dobili dobru seriju koju možemo bingeati u jednom danu ili vikendu, a da ne pomislimo kako smo potratili dragocjeno vrijeme. Evo i zašto nam se toliko svidjela.

Vrijedi je pogledati

Ono što je pohvalno kod Nobody Wants This je što ne pokušava biti ono što nije. Ne pokušava vam pametovati o vezama i ‘naučiti vas lekciju’. Sigurna je u svom položaju lagane romantične komedije, a na sreću svih ljubitelja tog žanra, Brody i Bell imaju odličnu kemiju. Tome možda pridonosi i što se glumački par poznaje već preko 20 godina i ugodno im je glumiti skupa. Oboje savršeno prenose na ekran kako je to dejtati u ozbiljnim godinama. To je možda ono što je najsvježije kod ove serije. Da, Joanna i Noah brzo napreduju u svojoj vezi, ali riječ je o ljudima u srednjim tridesetima koji znaju što žele.

Navikli smo kod ovakvih serija gledati dvadesetogodišnjake u ljubavnim zavrzlamama, a Nobody Wants This totalno je suprotno od toga. Sasvim realistično prikazuje da emocionalno sazremo kroz godine i da smo puno sigurniji u ono što želimo u partneru i da, realno, nemamo vremena na igrice kao što smo imali u dvadesetima.

Nobody Wants This

Nadamo se drugoj sezoni

Zato nas oduševljava iskrenost Joannine i Noine veze u seriji. Kako serija zapravo ne bi postala dosadna, tu je ipak jedno veliko pitanje koje par mora riješiti ako žele biti skupa. Noah oduvijek ima snove biti glavni rabin u svojoj zajednici, no kada mu se pruži ta prilika, neće poziciju dobiti tako lako.

Ono što nas iznenađuje kod ove serije je što je zaista duhovita. Fore ne zvuče kako da ih je napisao Chat GPT ili scenaristi bez trunke humora, a to prati i odlična izvedba tog scenarija. Napokon gledamo Adama Brodyja u još jednoj neodoljivoj ulozi, prvoj takvoj nakon The O.C.-ja koja ga je proslavila, a s Kristen Bell nemoguće se ne poistovjetiti. I sporedni likovi daju seriji šarm. Bez da spojlamo radnju za one koji seriju nisu još pogledali, završna scena mnoge je ostavila bez daha i postavila visoke standarde za muškarce, no također je idealna uvertira u (nadamo se) drugu sezonu. Hoće li Joanna i Noah preživjeti?

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori