Poznata knjižara u Londonu prodaje kulinarske knjige iz cijelog svijeta, a u njoj možete i ručati
Poznata knjižara u Londonu prodaje kulinarske knjige iz cijelog svijeta, a u njoj možete i ručati

Poznata knjižara u Londonu prodaje kulinarske knjige iz cijelog svijeta, a u njoj možete i ručati

Ako volite kuhati i jesti finu hranu, sigurni smo da uživate i u listanju kuharica. Kada je riječ o zbirkama recepata popraćenim primamljivim fotografijama, mi smo veliki fanovi. Dobru kuharicu smatramo idealnim poklonom za svaku prigodu. No, ako zaista volite miris knjiga, barem upola kao miris vruće hrane – i ako se volite izgubiti u knjižarama punim kuharica, imamo zanimljivu vijest za vas.

U Londonu, na poznatom Notting Hillu, krije se knjižara Books for Cooks. Mjesto je to posvećeno isključivo kuharicama i knjigama vezanima uz gastronomiju. Ondje možete provesti sate i sate, a postoji i kauč za sve one koji žele predahnuti uz odabrane knjige. Ipak, ono što je posebno privuklo našu pažnju jest mogućnost ručka u stražnjem dijelu te slavne knjižare!

Books for Cooks, Notting Hill

Books for Cooks osnovana je 1983. godine, kao jedinstveno mjesto koje okuplja kuharice iz svakog kutka svijeta. Koncept je od početka bio zamišljen kao knjižara s malom kuhinjom u kojoj su se testirala jela iz kuharica. Svakog dana odabire se po jedna “kuharica dana”, te se kuhaju odabrana jela iz nje.

Ručak među knjigama

Rosie Kindersley i Eric Treuille, sadašnji vlasnici knjižare, uvjereni su da je testna kuhinja tajna uspjeha trgovine. Eric odabire jela iz kuharica, a zatim njegov mali tim priprema ručak za 40-ak posjetitelja. S obzirom na to da rezervacije ne primaju, na ručak upadaju oni koji stignu prvi. Cijena ručka je skromnih 7 funti, što je vjerojatno najbolja “value for money” opcija za ručak u Londonu.

Eric je dosta striktan oko pravila, pa tako ne možete birati što biste jeli, kao niti tražiti gazirana pića ili pak posebne dijetalne prilagodbe menija – ono što se kuha, jednako je za sve i nema iznimki. Utorak je tako rezerviran za vegetarijanska jela, dok se petkom jede riba. Eric ističe kako mu je najvažnije da dolazak na ručak u Books for Cooks svima bude doživljaj za pamćenje.

 

 

Ovdje doista kuhamo knjige – kuharice se testiraju u stražnjem dijelu trgovine, dok se satovi kuhanja održavaju u maloj kuhinji na katu.

Osim ručka među knjigama, ondje možete popiti kavu i pojesti kolač, ali i sudjelovati na kulinarskim radionicama koje se povremeno održavaju na katu iznad knjižare.

Učitati još
Zatvori