Krajem ljeta otvorena je pekarnica specijalizirana za cimet rolice od tijesta za kroasane
Krajem ljeta otvorena je pekarnica specijalizirana za cimet rolice od tijesta za kroasane

Krajem ljeta otvorena je pekarnica specijalizirana za cimet rolice od tijesta za kroasane

Popularnost zanatskih pekarnica i dalje ne slabi, a pekarski svijet gotovo je svakodnevno bogatiji za poneki novi proizvod, ili barem hibrid popularnih proizvoda. Kroasani su još uvijek na tronu, a iza njih slijede muffini, krafne, cronuti i razne rolice, od kojih su zadnje dvjie godine najviše pažnje privukle kroasan rolice, odnosno Lafayette kroasani. Iako ovaj put nije riječ o Lafayette rolicama, u Amsterdamu je krajem ljeta otvorena pekarnica BunBun koja radi isključivo rolice od tijesta za kroasane. 

Meko i vruće tijesto, hrskava korica i slasno punjenje obećavajuća su kombinacija. To je jasno i svima koji su proteklih mjesec dana prošli pored BunBuna. Naime, ispred male pekarnice svakodnevno nastaju veliki redovi, a njihove meke bunse svi hvale.

BunBun Amsterdam

Na prekrasnoj lokaciji u povijesnoj jezgri Amsterdama nedavno je otvorena pekarnica koja od prvog dana plijeni pažnju. BunBun prodaje slatke i slane, ručno rolane bunse (rolice) od tijesta za kroasane. Naravno, najpopularniji proizvod su im već sada cimet rolice, a osim njih, tu su i one s punjenjem od pistacija, s čokoladnim ganachem i svježim malinama, s cheesecake kremom i svježim jagodama te s kremom od karamele i komadićima jabuka. Od slanih punjenja ističu se kozji sir s koromačem, slanina i sir ili pak burrata, pesto i šunka.

Uz bunse prodaju i finu specialty kavu, a redovi ispred pekarnice daju naslutiti da će ovo mjesto biti hot spot još dugo, pogotovo sada kada je sezona cimet rolica u punom jeku.

Ako vam se sada jedu cimet rolice, a niste u Amsterdamu – ne brinite, imamo i popis najboljih cimet rolica koje se mogu kupiti u Zagrebu.

Učitati još
Zatvori