Raskoš dijamanata: Znamo gdje kupiti najblistavije komade koje vole holivudske zvijezde
Raskoš dijamanata: Znamo gdje kupiti najblistavije komade koje vole holivudske zvijezde

Raskoš dijamanata: Znamo gdje kupiti najblistavije komade koje vole holivudske zvijezde

Kroz povijest, dijamantni nakit bio je više od ukrasa, nosio je simboličko značenje, odražavao društveni status i običaje te često imao emocionalnu vrijednost kao nasljedstvo ili dar. Zbog svoje rijetkosti, čistoće, sjaja i jedinstvene ljepote, sinonim je za moć i prestiž. I danas, dijamanti imaju posebno mjesto u svijetu mode, posebice na crvenim tepisima i prestižnim događanjima. Nošenje dijamantnog nakita postalo je ne samo znak luksuza, već i osobne elegancije i stila. Među najprestižnijim dijamantnim brendovima izdvajaju se Chaumet, Damiani, i Messika – svjetski poznati po vrhunskoj izradi, dugoj tradiciji i bezvremenskoj ljepoti svojih kolekcija.

Chaumet: Nasljeđe carice Joséphine

Jedan od najstarijih i najpoznatijih draguljarskih brendova, Chaumet, s tradicijom dužom od 240 godina, povezan je s francuskom poviješću i elegancijom carice Joséphine Bonaparte. Njezina ljubav prema prirodi i profinjenosti ostavila je dubok trag na draguljarsku kuću, inspirirajući kolekcije poput Bee My Love i Joséphine, koje kombiniraju tradicionalne motive s modernim dizajnom. Pčela, koja simbolizira red i zajedništvo, igra središnju ulogu u kolekciji Bee My Love, podsjećajući na prirodu i povezanost s njom. U svakom komadu ovog nakita, Chaumet spaja povijest i suvremeni dizajn, stvarajući remek-djela koja odražavaju snagu i eleganciju žene.

Bez obzira na to nosi li se komad nakita pojedinačno ili se kombinira s drugim modelom iz kolekcije, svaki komad nudi mogućnost stvaranja vlastite priče, kombinirajući dijamante s 18-karatnim žutim, ružičastim ili bijelim zlatom.

Chaumet Bee my Love kolekcija
Chaumet Bee my Love

Chaumet kolekcija Joséphine Aigrette unosi sofisticiranost i otmjenost.

Chaumet Bee my Love kolekcija
Chaumet Joséphine Aigrette

Damiani: Vrhunska talijanska tradicija

Talijanski brend Damiani, osnovan 1924. godine, sinonim je za besprijekornu izradu i sofisticirani dizajn. Svoju reputaciju izgradio je na kombinaciji bogate obiteljske tradicije i vrhunskog zanatskog umijeća.

S ponosom nosi čak 18 prestižnih nagrada Diamonds International Awards, poznatih kao “Oscari za nakit”. Stoga nije iznenađujuće da je nedavno odabrana ambasadorica ovog slavnog brenda upravo Oscarom nagrađena glumica, Jessica Chastain. Kao simbol izvrsnosti, sofisticiranosti i bezvremenske elegancije, Jessica savršeno utjelovljuje vrijednosti koje simbolizira draguljarska kuća Damiani.

Bezvremenski i elegantan, Damiani dijamantni nakit čest je izbor za posebne prilike, pri čemu svaki komad odražava pažnju prema detaljima i prenosi naslijeđe majstorstva već treće generacije obitelji Damiani.

Svoj luksuz Damiani ističe kroz šarm kolekcije Mimosa, a kombinacija 18-karatnog zlata s dragim kamenjem u boji izvrstan je izbor za svaku priliku.

Damiani Mimosa kolekcija
Damiani Mimosa kolekcija
Damiani Mimosa

Messika: Moderna estetika za novu generaciju

Brend Messika, koji je pokrenula Valérie Messika 2005. godine, donosi potpuno novi pristup dijamantnom nakitu. Inspirirana ljubavlju prema dijamantima koju je naslijedila od svog oca, trgovca dijamantima, Valérie je stvorila suvremeni brend koji kombinira luksuz s mladenačkom i modernom estetikom. Njezin koncept pomičnih dijamanata Move postao je kultan, a kolekcije su idealne i za popularno slaganje (stacking), stvarajući razigrane, asimetrične komade savršene za svaku priliku. Messika dijamanti donose novu energiju i stil na crvene tepihe, prilagođavajući se estetskim potrebama moderne žene.

Kolekcija So Move donosi savršenu ravnotežu između elegantnog i bezvremenskog, odražavajući svu odvažnost draguljarske kuće Messika. Kolekcije čine prepoznatljivi komadi nakita koji su jednako nosivi za svakodnevne, kao i za najposebnije prilike.

Messika So move kolekcija
Messika So move kolekcija
Messika So move

Dom najdivnijih dijamanata

Osnovan 1970. godine, butik Mamić 1970 vodeća je destinacija za dijamantni nakit. S predanošću izvrsnosti i strašću prema najfinijem zanatskom umijeću, obitelj Mamić utemeljila je tradiciju povjerenja i prestiža. Mamić 1970 slavi nesvakidašnji luksuz tihe elegancije, nadahnut stvaranjem veličanstvenih trenutaka koji obilježavaju važne događaje u našim životima. Kolekcije nakita draguljarskih kuća Chaumet, Damiani i Messika, bezvremenski su simbol jedinstvenih priča koje nas inspiriraju svaki dan.

Posjetite butik Mamić 1970, u ulici Frane Petrića 7 i pronađite savršen poklon koji će Vama i Vašim najdražima donijeti radost i uspomenu koju ćete čuvati zauvijek.

Foto: Mamić 1970

Učitati još
Zatvori