Suho cvijeće apsolutni je trend u vazama ove jeseni
Suho cvijeće apsolutni je trend u vazama ove jeseni

Suho cvijeće apsolutni je trend
u vazama ove jeseni

U posljednje vrijeme, suho cvijeće doživljava svoj veliki povratak kao jedan od najtraženijih dekorativnih elemenata u interijerima. Ovaj trend spaja prirodnu ljepotu s praktičnošću i postao je popularan među ljubiteljima jednostavne, ali sofisticirane estetike. Velika prednost ovakvih buketa, osim što izgledaju top, je i njihova dugovječnost. Ekološki su prihvatljivi i održivi, što nam je itekako veliki plus.

suho-cvijeće-journal3

Imate problem s cvijećem (ili ono ima problem s vama)?

Jedna od glavnih prednosti suhog cvijeća u vazama je njegova dugovječnost. Dok svježe cvijeće brzo vene i zahtjeva stalnu njegu, suho cvijeće traje mjesecima, a ponekad i godinama, bez potrebe za vodom ili posebnim uvjetima. Ovo ga čini savršenim izborom za sve one koji žele unijeti prirodnu notu u svoj dom bez puno održavanja. Popularno je u svim stilovima – od rustikalnog do skandinavskog što ga čini dobrim izborom.

Faktor održivosti

Jedan od razloga zašto suho cvijeće postaje sve popularnije je i njegov ekološki aspekt. Dok industrija svježeg cvijeća ponekad može uključivati intenzivnu potrošnju resursa, suho cvijeće često dolazi iz održivih izvora, a dugotrajnim korištenjem smanjuje potrebu za učestalim kupovanjem. Također, mnoge vrste suhog cvijeća mogu se sami osušiti kod kuće, čime se smanjuje otpad. Dobra je ušteda i u vašem novčaniku jer ne morate stalno misliti na nove svježe bukete.

suho-cvijeće-journal2
suho-cvijeće-journal4

Cvijeće kao umjetnička instalacija

Suho cvijeće može se jednostavno uklopiti u svaki kutak vašeg doma. Bez obzira želite li elegantnu središnju dekoraciju za blagovaonski stol ili suptilan detalj za noćni ormarić, suhi aranžmani dodaju dozu elegancije i prirodnosti. U kombinaciji s odgovarajućom vazom, suho cvijeće može djelovati kao umjetnički komad koji privlači pažnju i doprinosi toplini prostora. Neke od našim omiljenih radnji sa suhim cvijećem su studio BLUMEN, Samonikla, Đardin i Tvoje.

suho-cvijeće-journal1
suho-cvijeće-journal6
suho-cvijeće-journal7
suho-cvijeće-journal5

Foto: Instagram, Dupe

Učitati još
Zatvori