Hiljson Mandela je službeno rasprodao svoj najveći koncert u karijeri
Hiljson Mandela je službeno rasprodao svoj najveći koncert u karijeri

Hiljson Mandela je službeno rasprodao svoj
najveći koncert u karijeri

Zagrebački glazbenik, autor i trap ikona domaće scene – Hiljson Mandela, u 2024. godini nastavlja svoju uzlaznu putanju. Nakon što je sa singlom Ankaran u prvoj polovici godine proveo četiri tjedna na #1 Billboard Croatia Songs liste, zatim sa singlom 7 ujutro dosegnuo HR Top 40 listu domaćeg radijskog etera, ove jeseni održat će svoj najveći solo nastup do sada. U subotu 5. listopada stiže u zagrebački Boćarski dom, a koncert je i službeno rasprodan.

Hiljson Mandela

Najveći koncert do sad

Kako je već spomenuto, s ovogodišnjim novim singlovima zabilježio je uspjehe i na streaming platformama i u radijskom eteru – pjesma Ankaran zauzela je vodeće mjesto Billboard Croatia Songs liste, te je uz triljskog repera Gršu do sada jedini domaći autor i glazbenik kome je to pošlo za rukom. Početkom ljeta objavio je i singl 7 ujutro, s kojim se već 10 tjedana zaredom nalazi na HR Top 40 listi najemitiranijih domaćih pjesama u radijskom eteru, a pjesma je ostvarila i nominaciju za nagradu “Cesarica – Hit kolovoza 2024.”.

Hiljson Mandela

Za Hiljsona Mandelu je ovo treća godina zaredom da u jesensku koncertnu sezonu kreće s rasprodanim koncertima u Zagrebu. Prije dvije godine održao je koncert karijere uz rasprodanu Tvornicu kulture, kada je publici uživo predstavio hvaljeni prvi solo album Mandela Effect, objavljen u svibnju 2022. Album je već u prvom tjednu objave pomeo glazbene streaming platforme, uključujući i Billboard Croatia Songs 25, na kojem se našao s čak pet pjesama, a singlovi kao što su McLaren, Cura s kvarta i Još ovu noć ostvarili su milijunske brojke slušanosti na digitalnim platformama.

Hiljson Mandela

Godinu dana kasnije, u listopadu 2023., sa svojim matičnim trap kolektivom KUKU$ obilježio je deset godina djelovanja uz rasprodani zagrebački Dom sportova, kada su momci uz četiri tisuće posjetitelja, s nizom zamijećenih glazbenih gostiju i uz bogatu koncertnu produkciju održali jedan od istaknutijih nastupa domaće trap scene.

Ove godine nastavlja svoj niz rasprodanih jesenskih koncerata i 5. listopada stiže u punu dvoranu Boćarskog doma, s publikom podijeliti svoje dosadašnje uspjehe i prirediti još jedan koncert za pamćenje, a za Hiljsona Mandelu ovo će biti najveći solo koncert do sada. Organizator koncerta je yem.

P.S. Hiljson Mandela je bio nedavni gost našeg Journal Unfiltered podcasta koji možete pogledati ovdje.

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori