Najdraži jesenski snack: evo kako do uvijek savršeno pečenih kestena kod kuće
Najdraži jesenski snack: evo kako do uvijek savršeno pečenih kestena kod kuće

Najdraži jesenski snack: evo kako do uvijek savršeno pečenih kestena kod kuće

Omiljena jesenska namirnica za mnoge su kesteni. Volimo ih u kolačima i tortama, a najpopularnija slastica koja se radi od kestena, bez sumnje je kesten pire. Neodoljivi i vrući, najslađi su nam sasvim jednostavni – pečeni. Priprema pečenih kestena kod kuće nekako nam nije omiljena aktivnost jer dugo traje, a često se dogodi da kesteni ne izlaze lijepo iz svojih korica, pa je jednostavnija opcija kupiti ih pečene dok šećemo gradom. Ipak, poseban je gušt pripremati ih u toplini svog doma, i u njima uživati dok gledamo film pod dekicom .

Otkrili smo nekoliko trikova za uvijek savršene pečene kestene kod kuće – lagano će se guliti, a unutra ostati savršeno meki.

Savršeno pečeni kesteni kod kuće

Put do savršeno pečenih kestena kod kuće zapravo je vrlo jednostavan. Najvažnije je nabaviti kestene dok su još svježi, možete ih sami skupiti u kestenijadi ili ih kupiti. Jednom kada se bacite na pečenje kestena doma, u pećnici, ne trebaju vam nikakvi dodatni sastojci – doslovno samo kesteni. No, osim odgovarajućeg vremena pečenja i pečenja na odgovarajućoj temperaturi – najvažnija je dobra priprema samih kestena prije nego li idu u pećnicu. Prvi trik odnosi se na pravilno zarezivanje, a drugi na namakanje kestena u hladnoj vodi. Nakon toga, sve ide lako!

@frommylittlekitchen

The trick to making roasted chestnuts easy to peel! 🌰🌰 #chestnuts #howto #learnontiktok #winterfood #fyp

♬ original sound - Melanie Lionello
  • Na ravnu stranu svježih kestena nožićem zarežite znak x, a zatim ih ubacite u posudu s hladnom vodom na minimalno 1 sat, kako bi omekšali.
  • Kestene poslažite na pleh za pečenje tako da je x znak okrenut prema gore. Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva.
  • Pečene kestene prebacite u kuhinjsku krpu – zamotajte ih čvrsto u krpu te ostavite 10 minuta tako zamotane.
  • Izvadite kestene iz krpe, ogulite i uživajte!
kesteni

Foto: TikTok, Pexels

Učitati još
Zatvori