Teslina je gastronomska žila kucavica grada: Popisali smo sve restorane u kojima se kvalitetno jede
Teslina je gastronomska žila kucavica grada: Popisali smo sve restorane u kojima se kvalitetno jede

Teslina je gastronomska žila kucavica grada: Popisali smo sve restorane u kojima se kvalitetno jede

Teslina ulica u Zagrebu postala je sinonim za vrhunsku gastronomiju. Iako nije tipična ulica za vikend izlaske poput Tkalčićeve, niti popularno turističko okupljalište, Teslina se ističe kao središte kulinarske izvrsnosti zahvaljujući koncentraciji talentiranih chefova i ugostiteljskih profesionalaca. Ono što ovu ulicu čini posebnim gastronomskim epicentrom nije samo njena povoljna lokacija, već i strast prema inovaciji i stalnom učenju, koja se ogleda u svakom jelu. Šetnja Teslinom ulicom otkriva širok spektar restorana, svaki s jedinstvenim karakterom i gastronomskom pričom.

Na samom početku, blizu Cvjetnog trga, nalazi se popularni talijanski restoran Carpaccio. Vođen stručnjakom Vladom Lisakom i Borisom Prosenicom, Carpaccio nudi vrhunsku talijansku kuhinju, s posebnim naglaskom na vina koja pažljivo bira Prosenica, nakon obilazaka najuglednijih europskih vinarija.

Nedaleko od Carpaccia smjestio se Sopal, atraktivni bistro koji vodi Katarina Vrenc. Njen nekonvencionalni pristup modernizirao je Teslinu ulicu i učinio Sopal jednim od najpoželjnijih mjesta u Zagrebu. Vrenc je svoje gastronomsko znanje obogatila putovanjima u Brazil, donoseći inovativne tehnike i okuse koji privlače sve veći broj gostiju.

Nasuprot Sopala nalazi se Theatrium, gdje chef Filip Horvat demonstrira svoje kulinarsko umijeće. S iskustvom stečenim u prestižnim Michelinovim restoranima poput Le Bernardina i Alinee, Horvat kreira jela koja oduševljavaju svakog posjetitelja.

Theatrium by Filho
Theatrium by Filho

Blizu Zagrebačkog kazališta mladih, nalazi se i kultni restoran Vinodol, kojim upravlja Dražen Boban. Njegova stručnost i predanost pretvorili su ovaj tradicionalni restoran u modernu instituciju koja zadržava autentične hrvatske okuse. S njim surađuje Christian Godinić, talentirani mladi chef koji unosi azijske utjecaje u klasična jela, inspiriran svojim nedavnim istraživanjem tajlandske kuhinje.

Kiyomi je novootvoreni azijski restoran koji privlači ljubitelje egzotičnih okusa. Davor Bienenfeld i Vid Nikolić stvorili su autentičan doživljaj azijske gastronomije, koji se neprestano razvija kroz Nikolićeva putovanja i učenje u Aziji.

Kiyomi azijski restoran
Kiyomi azijski restoran

Za ljubitelje ribe, nezaobilazna destinacija je Korčula. Nekada tradicionalna riblja gostionica, pod vodstvom Dražena Bobana, transformirana je u moderni riblji bistro koji uspješno balansira između tradicije i suvremenih trendova.

Na kraju ove gastro priče nalazi se Nomu, restoran specijaliziran za azijsku kuhinju, kojim upravlja Alex Nardin. Nardinovo bogato iskustvo stečeno u Kini i Singapuru donosi autentične azijske okuse i tehnike u zagrebačku gastronomsku scenu.

Kultno mjesto, libanonski i riblji specijaliteti

Pingvin, kultni sendvič bar koji postoji još od 1987. godine, nezaobilazna je destinacija za kasnonoćni obrok. Mnogi ga Zagrepčani, ali i posjetitelji grada, rado posjećuju nakon noćnih izlazaka kako bi uživali u njegovim poznatim sendvičima.

Za ljubitelje ribe i plodova mora, Ribice i tri točkice nudi svježa i maštovito pripremljena jela od ribe koja oduševljavaju svaki put iznova. U opuštenoj atmosferi, ovaj restoran donosi mediteranske okuse u srce Zagreba.

Ljubitelji bliskoistočne kuhinje također neće ostati zakinuti, jer Byblos Restaurant donosi najbolje od libanonskih specijaliteta. S autentičnim okusima i začinima, Byblos pruža jedinstveno gastronomsko iskustvo koje nadmašuje očekivanja.

Za brzi, a zdravi obrok, tu je Good Food, poznat po svojim svježim salatama, tortiljama i smoothiejima. Njihovi lagani, a zasitni obroci privlače one koji traže zdravu alternativu u užurbanom centru grada.

Učitati još
Zatvori