Lady Gaga izbacila je novi album, Harlequin koji je napravljen kao dodatak novom Jokeru
Lady Gaga izbacila je novi album, Harlequin koji je napravljen kao dodatak novom Jokeru

Lady Gaga izbacila je novi album, Harlequin koji je napravljen kao dodatak novom Jokeru

Lady Gaga, jedna od najinovativnijih i najutjecajnijih umjetnica današnjice, pripremila je veliko iznenađenje za svoje obožavatelje – album pod nazivom Harlequin. Ovaj album dolazi kao dodatak filmu Joker: Folie à Deux, koji će u kina stići 3. listopada. U ovoj sinergiji između glazbe i filma, Gaga fanovima pružila je priliku da zarone dublje u emocije i priče likova. Time im omogućava da se izraze na način koji riječi ponekad ne mogu. Harlequin predstavlja jedinstveno umjetničko putovanje koje će zasigurno obogatiti doživljaj filma.

Posljednje vijesti se tiču izložbe i to ne bilo koje, već predstojeće u muzeju Louvre u Parizu. Lady Gaga je na svom Instagram profilu objavila kratak video u kojem je očigledno u ulozi Harley Quinn i dodaje osmijeh na lice Mona Lisi u kultnom muzeju. Poznata glazbenica je prije nekoliko tjedana viđena kako snima misteriozni projekt u Parizu. Sada (skoro) znamo i koji. Na kraju videa može se videti najava za film Joker: Folie à Deux, kao i najava predstojeće izložbe Figures of the Fool u muzeju Louvre.

Tijekom Filmskog festivala u Veneciji, Gaga je otkrila naslove nekoliko pjesama koje će se naći na ovom projektu, uključujući intrigantne naslove poput Still Not October i Don’t Tell Me What To Wear. Ostatak naslova osvanuo je na njezinom Instagram profilu.

Album Harlequin je konačno stigao. U nastavku donosimo dojmove.

Poslije novog albuma, očekujemo još jedan

Osim što je lansirala Harlequin, Gaga je, kako prenose određeni mediji, također otkrila da radi na svom sljedećem albumu, poznatom kao LG7. Očekuje se da će prvi singl s ovog projekta biti objavljen u listopadu, nakon premijere filma i izdanja Harlequin. Ova strategija pruža fanovima jedinstvenu priliku da istraže njezin umjetnički put kroz različite projekte u kratkom vremenskom razmaku.

U međuvremenu, Gaga je nedavno izdala pjesmu Die With a Smile u suradnji sa Brunom Marsom, čime je nastavila širiti svoj glazbeni izraz i istraživati nove umjetničke pravce. Njezina prethodna izdanja, kao što su Chromatica i suradnja sa Tonyjem Bennettom na Love For Sale (Deluxe), svjedoče o njezinoj očiglednoj sposobnosti prilagodbe različitim glazbenim žanrovima i stilovima.

Harlequin kao idealan dodatak nastavku filma

Kada je riječ o filmu Joker: Folie à Deux, Gaga je naglasila da glazba u filmu igra ključnu ulogu u izražavanju emocija likova.

Harlequin predstavlja još jedan uzbudljiv korak u  njezinom bogatom glazbenom opusu. Spomenuti album krasi 13 pjesama, od kojih će mnoge uskoro postati hitovi. Neke od naših favorita definitivno su The Joker, Good Morning, Smile i mnoge druge.

Novi album ne samo što je upotpunio diskografiju poznate pjevačice, već joj je omogućio i mnoštvo hitova.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@ladygaga)

Učitati još
Zatvori