Jeste li već isprobale proizvode s bakuchiolom? Ovaj serum će vas oduševiti
Jeste li već isprobale proizvode s bakuchiolom? Ovaj serum će vas oduševiti

Jeste li već isprobale proizvode s
bakuchiolom? Ovaj serum će vas oduševiti

Praktički je nemoguće da niste čuli za riječ bakuchiol. Zasigurno ste je pročitali na jednom od skincare proizvoda kada ste pregledavali ponudu drogerija i parfumerija. Bakuchiol je već nekoliko sezona jedan od najpopularnijih kozmetičkih sastojaka i to s punim pravom. Ako ga još uvijek niste isprobali, vrijeme je da ga bolje upoznate!

Što je bakuchiol?

Bakuchiol je prirodni sastojak dobiven iz sjemenki biljke Psoralea corylifolia, poznate i kao babchi, koja se koristi u tradicionalnoj indijskoje i kineskoj medicini. Smatra se biljnom alternativom retinolu, zbog svoje sposobnosti da pruža slične benefite za kožu, ali bez iritacija i nuspojava koje često prate korištenje retinoida.

Iako se koristi već stoljećima u ajurvedskoj medicini za liječenje kožnih oboljenja, poput ekcema i psorijaze, bakuchiol je u posljednjem desetljeću stekao popularnost u industriji njege kože, a tek je unazad pet godina stekao popularnost i u beauty industriji.

nivea

Zašto bakuchiol umjesto retinola?

Danas je bakuchiol postao vrlo popularan u skincare industriji jer nudi mnoge prednosti retinola, ali bez potencijalnih iritacija. Retinol, poznat po svojoj sposobnosti da potiče proizvodnju kolagena i obnovu stanica, često izaziva crvenilo, ljuskanje i suhoću, posebno kod osjetljive kože.

S druge strane, bakuchiol djeluje na sličan način, ali je nježniji prema koži, što ga čini prikladnim za sve tipove kože. Također, prikladan je za korištenje za vrijeme trudnoće i dojenja, perioda tijekom kojeg retinoide ne smijemo koristiti.

Više razloga za isprobati bakuchiol

Bakuchiol je prepun antioksidansa, što ga čini odličnim u borbi protiv slobodnih radikala i prevenciji preranog starenja kože. Osim što tako štiti od slamanja kolagenskih veza, istovremeno i potiče proizvodnju kolagena. Obnovom stanica pomaže kožu održavati glađom, a istovremeno i ujednačava ten. Također, pomaže obnoviti oštećenja nastala UV zračenjem.

Bitan benefit jest i taj da djeluje protuupalno, pa je pogodan i za kože sklone aknama i iritacijama.

nivea

Proizvod koji nas je oborio s nogu

Iako je tržište prepuno proizvoda s bakuchiolom, pronašli smo drogerijski serum s bakuchiolom čije djelovanje je vidljivo već nakon nekoliko korištenja. Nivea Cellular Expert Lift 3-zonski serum za podizanje kože dubinski djeluje na bore na staničnoj razini. Daje efekt trenutačnog podizanja kože, čime i smanjuje bore i naglašava konture lica. A jednako je efektivan na zatezanju vrata i dekoltea.

To čini naprednom, ali laganom formulom s 10 puta više čistoga bakuchiola koji uz efekt liftinga daje i lijepu dozu dnevne hidratacije. Ovaj ugodan serum ima tekuću, ali lagano viskoznu teksturu radi koje je pogodan za masažu lica, koja će dodatno potencirati njegovo anti-aging djelovanje. Također, fantastična je podloga za makeup.

nivea
nivea

Ipak, želite li pojačati djelovanje ovoga seruma, preporučujemo da ga kombinirate uz dnevnu i noćnu kremu iz iste linije. Nivea Cellular Expert Lift SPF 30 dnevna krema osim bakuchiola, sadrži i mikro i makro hijaluronsku kiselinu te zaštitni faktor 30 čime vidljivo učvršćuje kožu, smanjuje duboke bore te preoblikuje konture lica. Nivea Cellular Expert Lift noćna krema ima jednake zvijezdane sastojke, ali nudi pojačanu njegu za poticanje prirodnog procesa obnove i regeneracije kože tijekom noći.

Svaki proizvod iz ove linije garantira prve rezultate već u tjedan dana korištenja, što su dokazali testiranjem na staničnoj razini – a iz prve ruke možemo potvrditi kako je ovo uistinu fantastičan proizvod za istraživanje benefita bakuchiola.

Foto: Unsplash, Pexels, Nivea

Učitati još
Zatvori