Zara je smislila novi oblik online shoppinga, a Cindy Crawford i Kaia Gerber su glavna lica
Zara je smislila novi oblik online shoppinga, a Cindy Crawford i Kaia Gerber su glavna lica

Zara je smislila novi oblik online shoppinga, a Cindy Crawford i Kaia Gerber su glavna lica

Zara je smislila novi oblik online shoppinga, a u tome su im pomogle supermodel Cindy Crawford i njena kćer Kaia Gerber. Zara Streaming je online event koji uz Cindy i Kaiju, predstavlja i novu kolekciju. Zvuči zbunjujuće, no zapravo je zabavan koncept. Jedino je upitno hoće li zaživjeti. No, uz ovakve zvijezde i novi pristup što se tiče prikazivanja kolekcija, nije ni bitno.

Zara Streaming feat. Cindy i Kaia

… feat. Chappell Roan. Mama i kćer se voze u autu i pjevaju hit poznate Chapell Roan Good luck, babe! video je koji nam je privukao pažnju da saznamo o čemu se točno radi i kakv je ovo model online shoppinga. Tri dana ranije, Zara je na Instagramu najavila Zara Streaming. Objava nam nije otkrivala puno, samo da će se u njoj pojaviti Cindy i Kaia i da će kolekciju stilizirati Carlyne Cerf de Dudzeele, francuska stilistica i umjetnička direktorica. I onda smo skužili u čemu je caka.

Video na Zarinoj stranici, koji je još uvijek dostupan online, prikazuje Cindy i Kaiu kako dolaze na set i isprobavaju stvari iz nove kolekcije. Pritom ih stilizira Carlyne Cerf de Dudzeele. Video je opuštene prirode, skoro pa dokumentarne, vidi se cijeli set, Cindy i Kaia pričaju s ljudima na setu, naručuju kavu… Sve djeluje kao običan video za novu kolekciju. Ali nas i dalje buni taj streaming dio. Nakon nekog vremena, na ekranu se prikazuje traka s odjevnim komadima koje u tom trenutku na sebi nose i Cindy i Kaia. Komade naravno možete odmah kupiti, a cijeli video je interaktivne prirode. Traje 35 minuta i prikazana je cijela kolekcija.

 

Zara je mislila na sve

Kada kliknete na bilo koji odjevni komad iz kolekcije, ispod fotografija će biti i video s isječkom u kojem Cindy i Kaia isprobavaju točno taj komad. Iako gledamo dvije žene kojima sve dobro stoji, ovaj način online kupovine bi mogao zaživjeti jer je interaktivan, zabavan i odlična inspiracija za styling, s obzirom na to da ih stilistica oblači i kombinira komade iz kolekcije na licu mjesta. Hoćemo li u budućnosti gledati što više ovakvih online koncepta, vrijeme će pokazati. Zasad je Zara Streaming dostupan u SAD-u, ali voljeli bismo vidjeti i kako funkcionira kod nas.

Učitati još
Zatvori