Boravak u ovim kućicama na drvu u obliku češera i s pogledom na fjord doista je jedinstveno iskustvo
Boravak u ovim kućicama na drvu u obliku češera i s pogledom na fjord doista je jedinstveno iskustvo

Boravak u ovim kućicama na drvu u obliku češera i s pogledom na fjord doista je jedinstveno iskustvo

Željni novih putovanja, istražili smo lokacije koje osvajaju svojom prirodom, okruženjem i garantiraju nezaboravne trenutke. Budući da je jesen polako već počela blistati u svom punom sjaju, zaželjeli smo se pravog jesenskog putovanja. Ta nas je želja odvela sve do Norveške.

Norveška je zemlja ogromnih prostranstava, sretnih ljudi  koji su prijateljski raspoloženi i ima uistinu puno toga  za ponuditi. Najčešće se putnici za nju odlučuju zimi. Naime, od skijanja i polarnih medvjeda do prekrasnih fjordova i planina, Norveška ima ono nešto i sve te njezine posebnosti zadovoljit će svaki tip posjetitelja. Osim toga, ako vas privlači polarna svjetlost, najbolje je posjetiti Norvešku između rujna i ožujka. Stoga je ona idealna i za jesenska putovanja. Ako žele izbjeći ekstremnu hladnoću, rujan i listopad savršeni su za posjet ovoj zemlji.

polarna svjetlost_matt-quinn-g0q8PpjCZRA-unsplash

Jedinstvene kućice u šumi

No da biste ovu predivnu prirodnu pojavu doživjeli na jedan drugačiji način, pronašli smo idealan smještaj. Najcool kućice u Norveškoj imaju pogled koji oduzima dah, a arhitektura je jednako zamamna. Kućice su smještene u norveškoj šumi s pogledom na Hardanger fjord, u prekrasnom gradu zvanom Odda.

Drveno gnijezdo (Woodnest)

Zamislite kako ispijate topli napitak i uživate u pogledu na šumu obasjanu prvim jutarnjim zrakama sunca. U toploj luksuznoj kućici, uživat ćete u pogledu na veličanstveni Hardanger fjord. Uz panoramski pogled na planinu, opustite se, podignite noge i odmorite u svom gnijezdu.

Woodnest vam donosi avanturu norveške prirode, a da pritom ne morate odustati od luksuza i udobnosti. Svaka kućica ima struju, malu čajnu kuhinju, brzi Wi-Fi, toalet i tuš. Svaka kućica opremljena je podnim grijanjem kako bi vam bilo toplo tijekom zimskih noći.

Tražite romantičan bijeg za vikend? Ili mjesto za izlet s ekipom? Woodnest je savršeno mjesto za to. Možete birati između četiri kućice na drvetu; dvije Originals, svaka s kapacitetom za 4 osobe gdje ćete pronaći dva bračna kreveta, i dvije Mountaintops, svaka s kapacitetom za 2 osobe.

Kućice na drvetu u Woodnestu dizajnirali su norveški arhitekti Helen & Hard. Helen & Hard podigli su koncept gradnje kućica na drvetu na novu razinu svojim progresivnim dizajnom. Svaka kućica ima 15 m2 i projektirana je tako da stablo (uz malo potpore vanjskih struktura) podupire cijelu težinu kućice i proteže se kroz središte kućice. Interijer je izrađen od najfinijeg drveta crne johe, a vanjski izgled (nalik češeru) stapa se s prirodnim okruženjem.

Unutra ćete pronaći ručno izrađene stolice, dizajnirane i proizvedene u Norveškoj. Kako bi se upotpunio interijer, birane su tkanine najviše kvalitete kao i detalji koji podižu cijeli dojam.

Sve u svemu, planirate li jesensko ili zimsko putovanje u Norvešku, uzmite u obzir ove kućice i rezervirajte smještaj.

Foto: Instagram (@_woodnest_@ellingsensindre), Unsplash, Woodnest/Hakon Settemsdal

Učitati još
Zatvori