U kina je stigao Megdan, sportska drama nastala prema ideji Đorđa Balaševića. Pogledali smo je
U kina je stigao Megdan, sportska drama nastala prema ideji Đorđa Balaševića. Pogledali smo je

U kina je stigao Megdan, sportska drama nastala prema ideji Đorđa Balaševića. Pogledali smo je

U domaća kina stigla je sportska drama Megdan: Između vode i vatre, čiji je idejni začetnik popularni kantautor Đorđe Balašević. Njegovo stvaranje i produkciju nastavio je upravo pjevačev sin Aleksa Balašević, koji je ovom filmskom naslovu ime dao prema očevoj istoimenoj pjesmi iz 1983. godine.

Film prati Petra, odnosno Malog, nekadašnju vaterpolsku zvijezdu čija je ishitrena reakcija prije sedam godina rezultirala tučnjavom u kojoj je poginuo njegov vaterpolski kolega i sin njihovog klupskog trenera. Sada, nakon što se povukao iz sporta radi kao zaštitar u noćnom klubu i povremeno odrađuje amaterske boksačke mečeve. No, kad sazna da je njegov bivši vaterpolski klub pred gašenjem zbog financijske krize, Petar se odlučuje na rizik profesionalnih borbi kako bi se odužio treneru za grešku iz mladosti i napokon suočio s onim što ga godinama proganja…

Megdan: Između vode i vatre
Megdan: Između vode i vatre

Obiteljski projekt

Emotivnu sportsku dramu upotpunjuje i to da je autor i producent Aleksa Balašević vlasnik organizacije Megdan Fight pa su borilačke kulise i cameo iznenađenja popularnih boraca preslika stvarnosti.

Uz Aleksu, na scenariju su radili njegova sestra Jelena Balašević i Gvozden Đurić, srpski redatelj i scenarist školovan na novosadskoj Akademiji umjetnosti, odgovoran za uspješne i hvaljene srpske serije Grupa i Mama i tata se igraju rata. Inače, Gvozden Đurić i producent Uroš Tomić potpisali su ugovor s podružnicom HBO Europe o razvijanju zajedničkih projekata, od kojih su dva u pripremi – film Biće novih leta i serija Liberta. Zapaženu ulogu u filmu ima i druga Đoletova kćer, Jovana Balašević, koja je zaokružila obiteljsku potporu na ovom dugo planiranom i pripremanom projektu.

Naslovna uloga pripala je sjajnom srpskom glumcu Viktoru Saviću, s kojim smo nedavno i održali intervju kojeg se možete prisjetiti ovdje, dok  njegovog netipičnog menadžera glumi popularni Enis Bešlagić, a trenera s također mutnom prošlošću iskusni Vojin Ćetković. U sporednim ulogama su pjevačica Maya Berović i crnogorski MMA borac Vaso Psihopata Bakočević.

Megdan: Između vode i vatre
Megdan: Između vode i vatre

Film koji će vas istinski nasmijati

Megdan je film uz koji ćete se opustiti, dobro zabaviti i zaboraviti na vrijeme. Jedan film koji ima dobre poruke. Plemenita je to sportska priča prožeta i jednom ljubavnom pričom. Svakako iskoristite priliku i pogledajte ga dok je u kinima, poručuje Viktor Savić, kojeg smo zamolili za izjavu netom prije zagrebačke premijere.

Budući da smo i sami imali priliku pogledati ovaj naslov – složit ćemo se s njegovim riječima. Sportsku priču o odmetniku koji traži pravdu sigurno ste u nekoj verziji već gledali, nije ona sama po sebi nova. Uspjeh ovakvih naslova prvenstveno ovisi o glumačkoj izvedbi, koja je u slučaju glavnih zvijezda, posebice Savića i Ćetkovića – iznimno uspješna. Ima film i određenih scenarističkih mana, no vjerujte nam, na kraju je ono što ćete pamtiti sjajna izvedba Enisa Bešlagića, koji briljira u ulozi sitnog kriminalca i poluuspješnog sportskog menadžera Zeke. Na njega je spao sav komičarski teret ovog filma, a bosanskohercegovački glumac je isti sjajno iznio.

Megdan
Megdan: Između vode i vatre

Film za nove generacije

Dok smo vam mi otkrili što ćete pamtiti vezano uz velika platna, naš sugovornik Viktor Savić otkrio nam je kako iza kulisa pamti sljedeće dvije stvari.

Uspomena koju ću nositi je rad s tom ekipom. Mi smo ovaj film snimili za samo 21 dan, što inače nije uobičajeno. Da bismo u tome uspjeli bila je potrebna dobra atmosfera u ekipi. Također, sve te susrete u ringu s profesionalcima, time su ispunjeni moji dječački snovi što se tiče uloga, ističe.

Zanimalo nas je što bi volio da ostane nasljeđe ovog filma, a o spomenutoj temi nam je kazao sljedeće:

Volio bih da ovaj film otvori vrata žanru sportske drame, volio bih da što više mladih ljudi pogleda ovaj film, da doprije do njih i da ga pogledaju uz roditelje i ostale članove obitelji. Također, volio bih da on ostane prepoznat kao obiteljski film koji šalje mladim ljudima dobre i pozitivne poruke te određena upozorenja na neke granične situacije.

A trenutno je na dobrom putu. Naime, film Megdan: Između vode i vatre uspješno puni kino dvorane diljem regije te je do sada privukao 50.000 gledatelja. U našoj zemlji možete ga pogledati u Cineplexx kinima, a njegov najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori