Ne propustite umjetničku avanturu kroz Zagreb povodom jubilarnog 10. Relija po galerijama
Ne propustite umjetničku avanturu kroz Zagreb povodom jubilarnog 10. Relija po galerijama

Ne propustite umjetničku avanturu kroz Zagreb povodom jubilarnog 10. Relija po galerijama

Deseto izdanje kulturne manifestacije Reli po galerijama održat će se u 14 zagrebačkih galerija. Osim tiskanih mapa od ove godine posjetitelji će moći obilaziti galerije i s pomoću nove web aplikacije.

Umjetnička i kulturna scena Zagreba postaje sve raznovrsnija i bogatija dok umjetnost zauzima sve značajnije mjesto u životima građana i posjetitelja našeg glavnog grada. Zagreb se, kako neki izvori navode, može pohvaliti najvećim brojem galerija i muzeja po stanovniku u cijeloj Europi što dodatno naglašava njegov kulturni značaj. Zahvaljujući stalnom rastu broja galerija, događanja i kreativnih projekata, pred nama je bogata kulturno-umjetnička jesen. Svoj doprinos razvoju galerijske publike u Hrvatskoj dala je i manifestacija Reli po galerijama tijekom cijelog desetljeća održavanja ovog prepoznatljivog kulturnog događanja.

Reli po galerijama

Gallery Rally

Reli po galerijama, interaktivni kulturni događaj koji umrežuje brojne galerije u Zagrebu i aktivno uključuje posjetitelje u njihov obilazak, održat će se u subotu, 19. listopada 2024. godine, od 17 do 22 sata. Ovaj jedinstveni događaj koji je kroz godine postao neizostavan dio jesenske kulturne ponude, nudi nezaboravno putovanje kroz različite galerije i predstavlja galerije na još kreativniji način. Ovogodišnje izdanje okuplja čak četrnaest renomiranih galerija: Galerija Šira, Galerija Kranjčar, Fotoklub Zagreb, Galerija Ulupuh, Galerija SC, Galerija Karas, Galerija VN, Zen Contemporary Art Gallery, Trotoar galerija, Galerija Forum, Galerija Art&CeRZe, LEXART Skladište, Galerija Kaptol u Radićevoj i Radionica 32, tvoreći jedinstvenu urbanu umjetničku mapu. Događanje u središte pozornosti stavlja lokalne umjetnike i izložbene prostore, a posjetitelje potiče da u jednoj večeri obiđu što više galerija. Galerije će ponuditi posebne programe u produženom radnom vremenu, uključujući otvorenja novih izložbi i vodstva kroz trenutne izložbe, a posjetitelji će ove godine, osim tiskanih mapa moći obilaziti galerije i s pomoću nove interaktivne web aplikacije.

Reli po galerijama

Kako funkcionira

“Pravila igre” su takva da je prva lokacija obilaska Galerija Šira u kojoj se od 17 sati mogu preuzeti mape i u svakoj sljedećoj galeriji je potrebno skupiti naljepnicu i zalijepiti je na oznaku posjećene galerije. Posljednja lokacija obilaska je druga pop up lokacija Galerije Kaptol u Radićevoj ulici gdje će se posjetiteljima koji obiđu većinu galerija i popune mape do 22 sata dodijeliti simbolične diplome za spas kulture, a održat će se i prigodni glazbeni program.

Reli po galerijama

Reli po galerijama je prilika za uranjanje u svijet umjetnosti, upoznavanje lokalnih i međunarodnih umjetnika te uživanje u interaktivnom i zabavnom iskustvu i to posve besplatno budući da je ulaz u sve galerije slobodan. Pridružite se tisućama ljubitelja umjetnosti i uživajte u kulturnoj šetnji Zagrebom!

Reli po galerijama

Više informacija o programu u galerijama nalazi se na internetskoj stranici i službenim kanalima događanja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori