Kako si pomoći kada ne možete zaspati? Donosimo četiri savjeta za bolju kvalitetu sna
Kako si pomoći kada ne možete zaspati? Donosimo četiri savjeta za bolju kvalitetu sna

Kako si pomoći kada ne možete zaspati? Donosimo četiri savjeta za bolju kvalitetu sna

Nesanica ili insomnia neka je vrsta nedostatka sna, a može biti različitog intenziteta i dužine trajanja. Može se manifestirati poput teškoća s usnivanjem, isprekidanog sna ili neodgovarajućom duljinom spavanja, odnosno preranim buđenjem. Sve navedeno može rezultirati trajnim osjećajem pospanosti koji vas može spriječiti u kvalitetnom obavljanju svakodnevnih poslovnih i privatnih aktivnosti.

nesanica_nutripharm

Kako nesanica utječe na zdravlje?

Naime, san je jedna od osnovnih ljudskih potreba, a koliko je pojedinoj osobi potrebno sna, ovisi o njezinim godinama, ali i osobnim preferencijama. Općenito mlađe osobe spavaju duže od starijih, a dužina trajanja sna s godinama pada. S obzirom na vrstu i uzrok nesanice, ona može biti dugotrajna ili kratkotrajna. Najčešće se javlja kao posljedica stresa ili uzbuđenosti u nekom razdoblju života. Kako ne bi potrajala i ostavila negativne posljedice poput umora, iscrpljenosti, nedostatka koncentracije, glavobolje i općenito lošije kvalitete života, potrebno je organizmu osigurati dovoljno sna koji je neophodan za normalno funkcioniranje i zdrav imunološki sustav.

nesanica_nutripharm

4 koraka kako se riješiti nesanice

Kako biste ublažili nesanicu pokušajte slijediti četiri koraka prije spavanja koji mogu doprinijeti boljoj kvaliteti sna.

Meditacija disanjem protiv nesanica

Opustite se, zatvorite oči i pokušajte se usredotočiti na disanje. Važno je zadržati pravilan ritam disanja – duboko udahnite na nos četiri sekunde, zatim pokušajte četiri sekunde zadržati dah te lagano izdahnuti na usta u trajanju od osam sekundi.

Netom prije toga, a kratko prije spavanja uzmite jednu do dvije kapsule Nutripharm® Magnezij citrat SAN-a. Ova inovativna formula trostrukog učinka za spavanje omogućuje vam brže usnivanje i miran san.

Magnezij iz citrata pruža bržu apsorpciju i veću iskoristivost te doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava, dok vitamin B6 pomaže ulasku magnezija u stanicu, doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije u organizmu te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Proizvodu su dodani ekstrakti valerijane i matičnjaka od kojih matičnjak doprinosi opuštanju, a valerijana mirnom snu.

Rasteretite misli – ne razmišljajte o poslovnim zadacima koji vas očekuju sljedećeg radnog dana, niti o kućanskim poslovima koje niste uspjeli odraditi. Dišite tako dugo dok se osjetite da vam se tijelo opušta, a nakupljeni stres i napetost polako prelaze u stanje mira.

Opustite se uz knjigu ili ugodnu glazbu

Istraživanja govore da ugodna i umirujuća atmosfera prije spavanja uvelike utječe na kvalitetu sna. Što vas opušta? Bez obzira uživate li u omiljenoj opuštajućoj glazbi, dobroj knjizi ili jednostavno volite mir i tišinu, pokušajte pola sata prije spavanja primijeniti nešto od navedenog.

Pripremite šalicu čaja ili kakao napitka i držite se podalje od pametnih telefona. Plavo svjetlo mobitela, televizora ili tableta moglo bi narušiti san i duže vas održati budnima.

Dovedite raspored spavanja u ravnotežu

Preporučuje se svake noći omogućiti tijelu šest do osam sati sna. Toliko mu treba kako bi se regeneriralo i sljedećeg dana bilo spremno za novi dan. Ako imate problem s usnivanjem, izbjegavajte popodnevno drijemanje. Važno je pronaći pravi ritam odlaska na spavanje i ustajanja – pokušajte svaki dan odlaziti na spavanje u isto vrijeme te se svakog sljedećeg dana u isto vrijeme i ustati. A kako biste san doveli u ravnotežu, za brži i lakši san isprobajte posebno osmišljenu i patentiranu emulziju melatonina u spreju – Nutripharm® Melatonin rapid. Zahvaljujući oralnoj primjeni spreja, osigurana je bolja apsorpcija i brže djelovanje.

Raspršite jednu dozu ispod jezika neposredno prije spavanja, pričekajte 30 sekundi prije gutanja i ubrzo ćete prestati brojati ovčice. Nutripharm® Melatonin rapid osigurava čak 60 mirnih noći!

Obratite pažnju na prehranu prije spavanja

Izbjegavajte kasne obroke. Posljednji obrok konzumirajte dva sata prije odlaska na spavanje. Kasni i teški obroci mogu remetiti san i uzrokovati češće buđenje noću. A što kada prije spavanja želite uživati u malom zalogaju? Jeste li znali da postoji jedinstvena formula za spavanje u obliku ukusnih gumenih bombona okusa naranče?

Nutripharm® Sleep Gummies sadrži melatonin, vitamin B6 i biljne ekstrakte matičnjaka i hmelja za opuštanje i brzo usnivanje, a kao sredstvo za želiranje korišten je pektin biljnog podrijetla.

Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite. Koristan učinak postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja. Matičnjak doprinosi opuštanju, dok hmelj ima umirujući učinak i doprinosi mirnom snu.

Otopite jednu zvjezdicu u ustima pola sata prije spavanja i uživajte u ugodnom okusu te ujedno omogućite miran i dubok san bez obzira na izazove koje donosi svaki dan! Sleep Gummies namijenjeni su odraslima kod problema s usnivanjem, loše kvalitete sna, čestih buđenja noću i preranog buđenja. Načinjeni bez želatine, laktoze i glutena, a pogodni su i za vegane.

Stoga, želite li organizmu omogućiti dobar san i izbjeći dugotrajne veće posljedice po zdravlje u slučaju nesanice, krenite malim koracima i opustite se. Osim općenito kvalitetnijeg životnog stila, premium dodaci prehrani za spavanje mogu vam pomoći na putu do dobrog i kvalitetnog sna.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori