New (love) chapter: Uskoro stiže prva bridal kolekcija brenda Mom’s Pants
New (love) chapter: Uskoro stiže prva bridal kolekcija brenda Mom’s Pants

New (love) chapter: Uskoro stiže prva bridal
kolekcija brenda Mom’s Pants

Moda je oduvijek predstavljala umjetnost kojom se pojedinci služe za svoje stilsko izražavanje, kreiranje alter ega i neke sasvim autentične verzije sebe. Nerijetko je definiramo kao umjetnost koja prožima komponente ekspresije, evocira promjene i ističe važnost individualizma.. A biste li se iznenadili kada bismo u niz ovih stylish grana dodali – ljubav?

Moda je zapravo oduvijek bila skrojena, vidljiva i opipljiva kompozicija ljubavi. Oni koji je kreiraju, oduvijek su voljeli njenu srž, želeći baš tu ljubav prenijeti onima koji će je nositi. Oni koji je kupuju, iznova se zaljubljuju, kako u njenu fizičku reprezentaciju, tako i u sam način stvaranja.

Baš takav, emotivan pristup i vezu s modom, u sam fokus poslovanja stavila je Jelena Đokić Bjeković na čelu Mom’s Pants brenda. Domaća etiketa, obožavana kako u regiji tako i u inozemstvu, oduvijek je bila sinonim kvalitetnog odijevanja. Ali, i brend kojem se okrećemo pri odabiru bezvremenskih komada, čije siluete ne posjeduju generacijske i trendovske granice. Sada već dobro poznatu kvalitetu materijala, preciznost u načinu krojenja, ali i pažnju usmjerenu k detaljima, Mom’s Pants uvodi i u bridal igru. Da, dobro ste čuli, čuveni brend otvara novo poglavlje, ono koje karakterizira svako glasno, nasmijano i zaljubljeno DA.

moms pants

Logičan korak

Nakon brojnih kolekcija koje su tailoring i stilsko dostojanstvo digle na viši nivo, uz činjenicu da se već 50 žena udalo u komadima Mom’s Pants brenda iako isti nisu bili svrstani u bridal odjel, idući logičan korak bilo je i otvaranje bridal poglavlja. Za svoj veliki dan, koji smo pratili ovdje, Jelena Đokić Bjeković nosila je čak dvije vjenčanice svog brenda, koje predstavljaju idiličnu uvertiru kolekcije koja uskoro stiže.

Prva bridal kolekcija Mom’s Pants brenda samo što nije stigla. Pripremite se na fenomen nove Mom’s Pants mlade, koja ne izgovara sudbonosno DA bez naramenica i osmijeha na licu.

moms pants vencanje vencanica

Mom’s Pants vjenčanice

Ako nas pitate, uz statement odijela i kapute koje nosi TA djevojka u prostoriji, prva asocijacija na Mom’s Pants definitivno je ljubav. Pri kreiranju svog brenda, Jelena Đokić Bjeković htjela je kroz njega napraviti hommage ormaru svoje majke, koji čine vječni i bezvremenski komadi, uz kvalitetne modele koji će redimenzionirati domaće tržište. Svaka kolekcija Mom’s Pants brenda, na neki način evocira eru nekog boljeg vremena. Legacy Fall 24 kolekcija njeguje kapute i komplete od glatke kože, koji nas asociraju na modele koje smo voljeli devedesetih godina. Isto tako, poznati komplet koji je u fokus stavio kombinaciju plave, bež i bijele boje uz pencil suknju i bomber jaknu, iz jedne od prvih kolekcija, vratio je dominaciju jugonostalgične estetike.

Sada, definitivno možemo reći da Mom’s Pants odijela stoje iza mnogih samouvjerenih, uspješnih i ostvarenih žena. Ona, od samog početka, u svima nama njeguju odvažan stav. Ali i stvaraju žene koje će na kraju dana baš ta odijela objesiti na vješalicu i posuditi ih nekoj značajnoj ženi za onu posebnu priliku.

Mom’s Pants spaja generacije, predstavlja inovativnu gradaciju pojma odvažnosti i uz sve ove snažne epitete, čuva našu najemotivniju stranu. Čuva naše sudbonosno DA.

moms pants vencanje vencanica
moms pants vencanje vencanica
moms pants vencanje vencanica

Za posebno DA

Kako smo do sada Mom’s Pants birali za posebne prilike, najvažnije (poslovne) sastanke i trenutke kada želimo biti najbolje obučena osoba u prostoriji, sada ćemo ga nositi i dok izgovaramo najemotivnije i najveće DA. Prva Mom’s Pants bridal kolekcija kreirana je kao savršeno ogledalo svake odvažne, elegantne i ponosne žene. Odisat će elementima francuskog chica, te će istim kreirati vjenčanice koje definitivno ne možemo okarakterizirati tradicionalnima. Uz naramenice kao must, Jelena Đokić Bjeković pokreće novi val urbanih vjenčanica.

Prve Mom’s Pants vjenčanice nosila je sama Jelena Đokić Bjeković. Prva vjenčanica koju je Jelena nosila izrađena je od Shantung svile. Gornji dio druge haljine krasi taft svila, a donji shifon svila, koje ističu pažnju usmjerenu ka kvaliteti Mom’s Pants komada.

Veliko i romantično DA, s dolaskom Mom’s Pants bridal kolekcije postalo je još značajnije. Sva naša odijela, suknje pa čak i vjenčanice koje ćemo proslijediti nekoj inovativnijoj generaciji potpisivat će Mom’s Pants. Ovim je korakom brend definitivno počeo pisati svoju povijest.

Uskotro dostupno na službenoj stranici.

Mom’s Pants prva bridal kolekcija portrait
VENCANICA 2

*Preuzeto sa Journal.rs

Foto: Mrđa Lovers 

Učitati još
Zatvori