Ako danas namjeravate pogledati neki film, neka to bude ovaj – pravi je mali biser na Netflixu
Ako danas namjeravate pogledati neki film, neka to bude ovaj – pravi je mali biser na Netflixu

Ako danas namjeravate pogledati neki film, neka to bude ovaj – pravi je mali biser na Netflixu

Ako ste u potrazi za filmskim naslovom koji će ispuniti vaše poslijepodne, priliku dajte drami His Three Daughters, koja je odnedavno dostupna na Netflixu. Njezina premijera odvila se još na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Torontu, no popularni streaming servis je nakon otkupljivanja prava ipak pričekao s njegovom distribucijom pa je tako film pred publiku stigao tek ovog rujna.

Opći podatci o ovom filmu su sljedeći: Riječ je naslovu čiju režiju potpisuje Azazel Jacobs, a u kojem su glavne uloge povjerene Carrie Coon, Natashi Lyonne i Elizabeth Olsen. U osnovnim crtama radnja filma, kao što sam naslov sugerira, tematizira odnos između tri otuđene sestre.

His Three Daughters
His Three Daughters

Što nam odnosi ovaj naslov?

Polazna točka filma His Three Daughters je poprilično dirljiva, a odnosi se na oca koji proživljava, vjerojatno, svoje posljednje dane. U njegovom njujorškom stanu okupljaju se njegove tri kćeri koje međusobno nisu u najboljim odnosima. Naime, nakon smrti prve supruge, Vincent se ponovo oženio. Njegova nova supruga sa sobom je dovela i biološku kćerku, te su Katie i Christina, ionako pogođene majčinom preranom smrću, neočekivano morale da prihvate nepoznate osobe.

Sada, dvadeset godina kasnije kao odrasle žene one i dalje nisu riješile davne nesuglasice. Samim tim, tri suprotne ličnosti sudaraju se u jednom stanu, i neizbježna je eskalacija neizrečenog i potisnutih emocija. Katie, najstarija kćerka, dolazi se s ocem oprostiti izložena brojnim osobnim problemima Trn u njenom oku je Rachel, Vincentovo usvojeno dijete koje se oduvijek brinulo o njemu. Između dvije vatre stoji najmlađa sestra, Christina – čija je uloga izgladiti neprestane sukobe.

His Three Daughters
His Three Daughters

Zbog čega treba gledati film His Three Daughters?

Sumornu atmosferu u stanu prekidaju crnohumorne scene. Prisutni neprekidni dijalozi, smjenjuju se činovi poput kazališne predstave – dok posljednji momenti izazivaju snažne emocije i daju odgovore na kompleksna životna pitanja. Nakon odjave, poželjno je ustati te ispred malog ekrana zapljeskati vrhunskoj glumi, maestralnoj režiji i pronicljivom scenariju. Zaključujemo da su nam potrebna upravo ovakva filmska ostvarenja – zahvaljujući kojima možemo razmisliti o sebi, svojoj obitelji, okruženju i greškama koje neosjetno činimo.

Radnja se uglavnom odvija na jednoj lokaciji, a to je retro stan na Manhattanu. Koloristički spektar je sumoran, istovremeno zavodljiv i oslikava vrijeme, mjesto, situaciju te sva osjećanja glavnih junaka. Iako je u pitanju fikcija, Carrie Coon, Natasha Lyonne i Elizabeth Olsen su glumački na visini zadatka, te vrlo realistično vode konverzaciju, ispoljavaju emocije i ležerno gledaoce vode kroz životni ciklus jedne obitelji.

Ako ste ljubitelji američkog sineaste Woodyja Allena, posebno filma Hannah and Her Sisters, sigurni smo da ćete beskrajno uživati u ovom ostvarenju. Naposljetku, postaje sasvim jasno zbog čega je Netflix otkupilo ovaj film za sedam milijuna dolara. U pitanju je pravo malo remek-djelo.

Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori