Društvene mreže ne prestaju pričati o najnovijoj “alternativi” Ozempicu. Evo o čemu je riječ
Društvene mreže ne prestaju pričati o najnovijoj “alternativi” Ozempicu. Evo o čemu je riječ

Društvene mreže ne prestaju pričati o najnovijoj “alternativi” Ozempicu. Evo o čemu je riječ

Prije nekoliko mjeseci Ozempic hype je preplavio društvene mreže, a nedavno se te teme dotaknuo i poznati estetski kirurg dr. Siniša Glumičić u Journal Unfiltered podcastu. Stoga, nećemo puno diskutirati o tome, već o nečemu trenutno aktualnom.

U posljednje vrijeme, suplementi za mršavljenje postaju sve popularniji, a jedan od najnovijih dodataka prehrani koji je privukao pažnju je Lemme GLP-1 Daily Capsules. Dobrim dijelom zbog toga što je suosnivačica Lemme brenda, čije ostale proizvode mnogi obožavaju, reality zvijezda Kourtney Kardashian, ali i zbog onoga što obećava. To su zavidni rezultati u mršavljenju zahvaljujući djelovanju na GLP-1 receptor. Toliko zavidni da ga nazivaju alternativom poznatim lijekovima za kontrolu težine, kao što je, pogađate, Ozempic.

Što je GLP-1?

GLP-1 (glukagonu sličan peptid 1) je hormon koji ima važnu ulogu u regulaciji šećera u krvi i apetita. Lijekovi poput Ozempica, koji sadrže semaglutid, koriste se za liječenje dijabetesa tipa 2, ali su također pokazali značajne rezultate u smanjenju tjelesne težine. Djeluju tako što usporavaju pražnjenje želuca, smanjuju osjećaj gladi i povećavaju osjećaj sitosti, što dovodi do manjeg unosa hrane.

Kako djeluje?

Tvrdi se da Lemme GLP-1 Daily Capsules postižu slične efekte. Kapsule su osmišljene kao svakodnevni suplement koji bi trebao pomoći u suzbijanju apetita, regulaciji metabolizma i podržavanju zdrave tjelesne težine. Lemme kapsule sadrže tri ključna sastojka, a to su ekstrakt ploda limuna Eromin, ekstrakt šafrana Supresa i ekstrakt crvene naranče Morosil.

Umjesto korištenja popularnih injekcija za mršavljenje Wegovy, Ozempic i Saxenda, tvrdi se da Lemme kapsule potiču mršavljenje oponašanjem djelovanja GLP-1 – hormona koji se oslobađa u crijevima nakon jela.

Osim što govori gušterači da proizvede više inzulina, koji pomaže pretvoriti hranu u energiju, hormon GLP-1 vraća se u mozak i stvara osjećaj sitosti.

Stručnjaci se ne slažu

Ipak, stručnjaci se ne slažu. Proizvod su opisali kao samo pametan marketing koji nema znanstvene temelje i upozoravaju da se Lemme GLP-1 kapsule ne bi trebale prodavati kao intervencija za mršavljenje. Štoviše, stručnjaci kažu da ako se uzimaju u prekomjernim količinama, mogli bi izazvati neugodne nuspojave, uključujući mučninu i probavne smjetnje. Neka od istraživanja također sugeriraju da sastojci nemaju utjecaj na tjelesnu težinu.

Iako sam brend kao ni Kourtney ne promoviraju kapsule kao alternativu Ozempicu, jasno je na što se cilja. Za razliku od lijekova poput Ozempica, čiji su učinci dobro dokumentirani kroz klinička ispitivanja, dodaci prehrani poput Lemme GLP-1 Daily Capsules često ovise o individualnom odgovoru organizma, a rezultati mogu varirati. Kapsule su dostupne za kupnju na službenoj web stranici, a cijena jedne bočice u kojoj se nalazi 60 kapsula košta 65 eura.

Zaključak je – oprezno s bilo kakvom vrstom suplemenata i svakako se posavjetuje s liječnikom prije konzumiranja.

Foto: Instagram (@lemme), Lemme

 

Učitati još
Zatvori