Sve ljubitelje true-crimea razveselit će da se hrvatski podcast Mjesto zločina vratio s petom sezonom
Sve ljubitelje true-crimea razveselit će da se hrvatski podcast Mjesto zločina vratio s petom sezonom

Sve ljubitelje true-crimea razveselit će da se hrvatski podcast Mjesto zločina vratio s petom sezonom

Nakon ljetne pauze, među slušatelje i publiku ovog se rujna vraća prvi hrvatski true-crime podcast Mjesto Zločina. Uz objavu prve epizode jubilarne pete sezone jedinstvenog podcasta koji spada među najslušanije domaće podcast serijale na Spotifyju u Hrvatskoj, najavljuju i prvo live-događanje ove jeseni. U četvrtak 26. rujna sa serijalom Murder Mystery stižu pred zagrebačku publiku u Sax! Ulaznice su rasprodane u manje od 24 sata od početka prodaje.

Mjesto zločina

Prvi hrvatski true crime podcast

Da nam je netko rekao davne 2020. godine, kad smo se prvi put našli snimati podcast, da ćemo jednog dana ući u petu sezonu, kreirati sve bolji i bolji sadržaj, imati sve veći i lojalniji fan base, imati rasprodane evente po Hrvatskoj, prodavati svoj merch, slikavati se s obožavateljima koji nas sretnu na cesti rekli bismo – E pa da, super nam je ideja, tako da ima smisla, u svom stilu otkrivaju Tia i Filip, autori, voditelji i kreativne snage iz Mjesta Zločina.

Mjesto zločina

Upravo su Tia i Filip, dubrovačko-zagrebački dvojac, te spomenute 2020. godine pokrenuli prvi hrvatski true-crime podcast Mjesto Zločina. Svojoj vjernoj bazi pratitelja iz tjedna u tjedan donose analize i komentare svjetskih i regionalnih true-crime slučajeva. U periodu kroz dosadašnje četiri sezone, izrasli su u jedan od vodećih domaćih audio podcast formata, koji okuplja zajednicu od gotovo 12.000 pratitelja. Njihove epizode na digitalnim platformama bilježe više od 900.000 streamova.

Mjesto zločina

Što nas čeka u petoj sezoni?

Teme su ozbiljne, ali oni malo manje. Tako svojom energijom kroz humor i prizmu svojih karaktera na zanimljiv i autentičan način osiguravaju da se slušatelji svaki tjedan vraćaju na “Mjesto Zločina”. Najviše ih zanima psihološka strana slučajeva o kojima pričaju. Zato u svom podcast serijalu često ističu jako važne teme poput reforme zatvorskog sustava te djelovanja i reforme policije. Kao najvažniju poruku ističu važnost brige o mentalnom zdravlju.

S najavom jubilarne pete sezone podcasta djelomično su otkrili teme i slučajeve koje publika može očekivati u narednim tjednima. U prvoj epizode nove sezone obrađuju mračni slučaj Golden State ubojice.

Uz audio-podcast, od 2022. godine održavaju i live događanja. Podcast serijal izvode uživo u sklopu Live Showa te pred publikom obrađuju jedan izabrani slučaj. Od protekle sezone pred publiku donose i live-događanje Murder Mystery, interaktivnu istraživačku igru u kojoj publika u timovima rješava specifičan slučaj koji je osmislio tim iz Mjesta Zločina.

Mjesto zločina

Murder Mystery

Sva dosadašnja događanja Murder Mystery su im do sada bila rasprodana. U tom valu nastavljaju i u novoj sezoni! Nakon najave prvog ovosezonskog Murder Mysteryja, u četvrtak 26. rujna u zagrebačkom Sax!-u, ulaznice su se rasprodale u manje od 24 sata od početka prodaje.

Pred nama je jedna super sezona. Imamo još pokoje iznenađenje za otkriti, a do tada – slušajte nas na Spotifyju, zapratite nas na Instagramu i naravno, ako ste uhvatili ulaznicu, dođite 26. rujna u Sax! riješit novi Murder Mystery koji smo smislili samo za vas, zaključuju Tia i Filip. Nove epizode podcasta Mjesto Zločina dostupne su svake subote na digitalnim platformama Spotify, Apple, Google i YouTube.

P.S. Mi smo ranije ove godine imali priliku razgovarati s Tijom i Filipom, a cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Foto: Matija + Marina, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori