The Friends Experience stigao je u London. Odličan način da proslavimo 30 godina kultne serije
The Friends Experience stigao je u London. Odličan način da proslavimo 30 godina kultne serije

The Friends Experience stigao je u London. Odličan način da proslavimo 30 godina kultne serije

Prošlo je već 30 godina otkako smo se prvi put upoznali s Rossom, Rachel, Monicom, Chandlerom, Joeyem i Phoebe. Ova šestorka iz New Yorka kroz desetljeća nas je neprestano nasmijavala, učila o prijateljstvu i ostavila neizbrisiv trag na pop kulturu. Iako je serija Friends (Prijatelji) završila još 2004. godine, njezina magija nikada nije izblijedjela. A sada, u čast ovog impresivnog jubileja, svi ljubitelji serije imaju priliku ponovno uroniti u svijet svojih omiljenih likova na jedinstvenom događaju – The Friends Experience, koji je nedavno otvorio svoja vrata u Londonu.

Povratak u prošlost – zakoračite u svijet Prijatelja

The Friends Experience omogućuje vam da doslovno zakoračite na set omiljene serije i postanete dio nje. Ova interaktivna izložba donosi rekreacije kultnih setova, od Monicinog i Rachelinog stana do Joeyevog i Chandlerovog prostora za stolni nogomet. Osjećat ćete se kao da ste u srcu New Yorka dok sjedite na narančastom kauču u Central Perku ili dok plešete ispred fontane iz uvodne špice.

Posebno izdvajamo replike kostima i poznatih rekvizita iz serije, koje će vas zasigurno podsjetiti na mnoge nezaboravne trenutke. Svi se sjećamo pisma od 18 stranica (sprijeda i straga!), kao i Joeyjeve pureće glave. Upravo takvi detalji vraćaju nas u dane kada smo uz smijeh proživljavali avanture ove posebne skupine prijatelja.

Rossovo vjenčanje

Londonsko izdanje The Friends Experience ima nešto dodatno za obožavatelje – prisjećanje na legendarne epizode snimljene u Londonu. Tko može zaboraviti Rossovo nezaboravno vjenčanje? Ovdje možete vidjeti rekreaciju scena iz “The One with Ross’ Wedding”, a čak je postavljena i 3D interpretacija Joeyjeve karte Londona.

Ovaj događaj pruža poseban uvid u to kako su se stvarali kostimi, kako su scenografi dizajnirali kultne setove i što je inspiriralo kreatore serije. Ove su informacije dosad bile dostupne samo najzagriženijim fanovima, a sada ih možete iskusiti iz prve ruke.

Fotografije, suveniri i uspomene

Naravno, posjet The Friends Experience ne bi bio potpun bez prilike za fotografiranje! Osim kultnih scena, kao što su ljubičasta vrata Monicinog stana i Phoebein žuti taksi, na raspolaganju su vam i mnoge interaktivne prilike za fotografiranje koje će vaša sjećanja zauvijek čuvati.

Uz to, svakako posjetite suvenirnicu u kojoj možete pronaći ekskluzivne proizvode – od odjeće do suvenira, poput replika rekvizita iz serije. Ovo je idealno mjesto za sve one koji žele ponijeti komadić Friends magije kući.

Ako ste fan Prijatelja, The Friends Experience: The One In London definitivno je iskustvo koje ne smijete propustiti. Cijena ulaznica iznosi £20, a dostupni su i VIP paketi. Djeca do 10 godina ulaze besplatno, dok je za djecu od 11 do 16 godina cijena ulaznice snižena za 50%.

Izložba se nalazi u ExCeL-u, na adresi Royal Victoria Dock, 1 Western Gateway, a otvorena je svaki dan. Više informacija i ulaznice možete pronaći na službenoj stranici.

Foto: Instagram (@friendstheexperience)

Učitati još
Zatvori