Udala se jedna od prvih hrvatskih blogerica. Vjenčanica će se svidjeti ljubiteljicama vintage estetike
Udala se jedna od prvih hrvatskih blogerica. Vjenčanica će se svidjeti ljubiteljicama vintage estetike

Udala se jedna od prvih hrvatskih blogerica. Vjenčanica će se svidjeti ljubiteljicama vintage estetike

Fashion, beauty i lifestyle blogerica i influencerica Marija Nikšić, na Instagramu poznatija kao @ormarija, udala se krajem srpnja za dugogodišnjeg partnera Matiju. Marija je s nama je podijelila vjenčane fotografije iz Zadra koje mogu poslužiti kao inspiracija ljubiteljima vintage estetike. Zašto su odabrali Zadar kao lokaciju i ostale detalje u vezi vjenčanja, saznajte u nastavku.

  • Kako ste započeli planiranje vjenčanja i koje su vam bile prve važne odluke?

Nakon moje dijagnoze karcinoma štitnjače nama je život stao po pitanju planova, kao da vrijeme više nije teklo kronološki nego od nalaza do nalaza bojali smo se planirati išta dok ja ne pobijedim bolest. Nakon što sam se malo oporavila i dobila nalaz da sam u remisiji bolesti spontano smo odlučili da bi se mogli vjenčati u ljeto. To je bilo u svibnju. Sve se odvijalo spontano i brzo, a htjeli smo da bude intimno i u krugu obitelji. Bila sam umorna od svega što sam prošla i znali smo da oboje nismo za velika pompozna slavlja nego za intimna druženja u krugu najbližih. Htjeli smo izbjeći sav mogući stres koji prati organizaciju vjenčanja i malo vjenčanje u krugu obitelji bilo je idealno rješenje za nas. Tako je i naše vjenčanje bilo, bez stresa, lijepo, veselo i mirno. Trebao nam je mir, odmak od prepričavanja liječenja, puno lijepih emocija, a to smo i dobili u krugu obitelji. Moj suprug Matija je rekao da će nam na godišnjicu braka 27.07. uvijek sjati sunce. Nama je vjenčanje bilo samo kruna naše petogodišnje veze i zajedničkog života.

  • Što vam je bilo najvažnije pri odabiru lokacije za vjenčanje?

Nije nam lokacija za vjenčanje uopće bila važna nego nas dvoje, obitelj i lijepe uspomene. Ispalo je da je vijećnica slobodna na datum kad smo odredili vjenčanje i sve se odvijalo na Gornjem gradu. Budući da oboje volimo restoran Il Secondo nakon vjenčanja nastavili smo večeru tamo, a kasnije smo se dugo u noć zafrkavali i prepričavali smiješne događaje iz života. Vjenčali smo se u Zagrebu, a fotkali smo se u Zadru jer nas za taj grad vežu prekrasne uspomene. Fotkala nas je naša draga prijateljica Marija Laća @lacaweddings s kojom smo bilo potpuno opušteni i s kojom smo mogli podijeliti naše emocije. Bilo nam je najvažnije da su svi opušteni i da napravimo dobru atmosferu.

  • Što vam je bilo najizazovnije u organizaciji vjenčanja?

Kako je naše vjenčanje bilo malo i u krugu obitelji nije bilo uopće stresa u organizaciji, sve je išlo glatko i opušteno. Na sam dan vjenčanja sam imala tremu i doma sam zaboravila osobnu iskaznicu, buket i naušnice. Dva put smo se vraćali doma, prvo po osobnu, a onda po buket, a po naušnice nismo imali vremena, ali sam ih zato imala na fotkanju. Na samom obredu smo pročitali zavjete i rasplakali nazočne i sve je bilo prekrasno.

  • Niste se odlučili za klasičnu, dugu vjenčanicu. Kako ste odabrali onu pravu i jeste li odmah znali što želite?

Meni se nisu sviđale klasične duge i velike vjenčanice jer sam ja niska i imala sam osjećaj da mi to neće stajati. Htjela sam jednostavnu haljinu, a da ima neki posebni detalj. Sandale sam odmah znala koje ću. Iako sam ranije pregledala izbor vjenčanih cipela i sandala, ništa nije moglo pobijediti mašnicu na Loeffler Randall sandalama s blok peticom u kojima sam bila slobodna i koje ću moći i kasnije nositi.

Vjenčanica mi je izletjela na oglasu nakon što sam cipele već kupila i odmah sam se zaljubila u nju. Isto je imala mašnu pa je mašna bila kao lajtmotiv cijelog outfita. Vjenčanica je brenda Self-Portrait i skoro sve njihove vjenčanice su mi se sviđale. Torbu sam ulovila u Mangu na notifikaciju jer je bila rasprodana, a nakit je od hrvatskog brenda Cloud&Co. Volim njihov nakit jer je decentan, a poseban. Jako se uklopio u cijeli look. Matija je svoje odijelo isto kupio online od brenda Cinque. On nije tip od odijela, ali moram priznati da mu super stoji.

  • Koji vam je trenutak s vjenčanja bio najposebniji i zašto?

Definitivno nam je najposebniji dio vjenčanja bio čitanje zavjeta. Gdje smo se oboje rasplakali. Možemo vam dati mali dio tih riječi.

Hvala ti što si u moj život donijela razigranost i radost i što svaki naš trenutak ispunjavaš smijehom. Uz tebe sam pronašao i sagradio dom, neovisno gdje smo bili i vraćao se njemu svakog dana s osmijehom jer ću te uskoro vidjeti.  – Matija

 

Ti si moja stina, moja sigurna luka, a znaš kako ja često tebi govorim gdje je meni najsigurnije mjesto. A to mjesto je u tvom zagrljaju u kojem ću uvijek biti. – Marija

Učitati još
Zatvori