Ususret jeseni: Serumi kojima ćete obogatiti rutinu njege kože
Ususret jeseni: Serumi kojima ćete obogatiti rutinu njege kože

Ususret jeseni: Serumi kojima ćete
obogatiti rutinu njege kože

Vjerujemo da vas mogu neugodno iznenaditi – no znate li da su prištići ujesen u stvari normalna pojava? Čim se vremenska prognoza osjetno promijeni, i vaša koža doživi svojevrstan šok. Kako biste je smirili, ali i zadržali smirenom, potrebno je promijeniti postojeću rutinu njege.

Hladniji zrak, vjetar i unutarnje grijanje isušuju kožu, smanjujući njezinu sposobnost zadržavanja vlage. Do prištića tako može doći i zbog dehidracije, ne samo radi proizvoda koji ne rade adekvatan posao u tom trenu. Kako bi koža ostala zdrava i hidratizirana, važno je prilagoditi ne samo proizvode, već i vaše navike.

Kako olakšati koži tranziciju na jesen?

Prvi korak je zamjena laganih ljetnih hidratantnih krema bogatijim formulama koje će bolje zaštititi kožu od isušivanja. Potražite kreme s ceramidima, hijaluronskom kiselinom ili glicerinom koji pomažu zadržati vlagu, ali i pomažu jačati kožnu barijeru.

Također, smanjite učestalost korištenja pilinga i agresivnih sredstava za čišćenje jer mogu dodatno isušiti kožu. Umjesto toga, birajte nježna sredstva za čišćenje koja neće narušiti prirodnu barijeru kože, barem dok kožu ne vratite u balans.

Zimi je također važno ne zanemariti zaštitu od sunca, iako sunčevo zračenje nije tako intenzivno. UV zrake i dalje dopiru do kože, pa je preporučljivo nastaviti s korištenjem SPF-a.

No možda najbrži i najlakši način nadogradnje ljetne rutine njege jest korištenjem kvalitetnih seruma. Upravo takve nam predstavlja i LABORATORIOS BABÉ.

LABORATORIOS BABÉ serumi

Novo iz LABORATORIOS BABÉ

Ove jeseni LABORATORIOS BABÉ predstavlja tri moćna seruma, idealna za nadopunu svoje dnevne rutine njege. Linija koja se sastoji od tri moćna seruma usmjerena je na sljedeće: hidrataciju, obranu i barijeru kroz sinergijsko djelovanje učinkovitih i aktivnih sastojaka koji djeluju na sve slojeve kože, njegujući mikrobiom i jačajući funkciju barijere. Serumi su osmišljeni za svaki tip kože, pa i za osjetljivu, a možete ih kombinirati ili koristiti samostalno.

Antiox serum

Ovaj antioksidativni serum, revitalizira i štiti staničnu DNA, kao i od infracrvenog i plavog svjetla, čime je idealan za prvi – ali i daljnji – anti-aging. Štiti i od oksidativnog stresa i onečišćenja iz okoliša zahvaljujući sinergiji antioksidativnih aktivnih sastojaka koji djeluju protiv fotostarenja. Posvjetljuje i ujednačava ton kože, ali i potiče stvaranje kolagena za čvršću kožu s boljim tonusom zahvaljujući 15% vitamin C, inkapsuliranoj feruličnoj kiselini te karnozinu. A njegova najveća prednost – vrlo brzo se upija bez ostavljanja neugodnog osjećaja na koži.

LABORATORIOS BABÉ

Hydra serum

Nedostaje li vašoj koži najobičnije hidratacije i želite li postići onaj prokrvljen, sjajan i primamljiv izgled kože, preporučujemo vam Hydra serum. On sadrži kombinaciju hijaluronske kiseline visoke, srednje i niske molekularne težine, inkapsuliranu hijaluronsku kiselinu i pantenol. Pruža trenutnu (do 24 sata!) i dugotrajnu hidrataciju koja zaglađuje i ispunjava bore kako bi se umanjili znakovi starenja, a pritom je ostavlja vidljivo putenom i baršunastom na dodir.

Repair serum

Serum za obnavljanje kože njeguje, jača, vlaži, umiruje i regenerira kožu. Pruža mekoću i ugodu na svim tipovima koža, s posebice će biti efektan na reaktivnim kožama te kožama koje su površinski suhe i daju neugodan osjećaj zatezanja. Ovaj serum krije fantastičan miks sastojaka koji će dobro doći baš u svakoj jesenskoj rutini kada krene grijanje. Tu se nalaze inkapsulirani ceramidi, hijaluronska kiselina, niacinamid, cica i skvalan u jednoj prekrasnoj mliječnoj teksturi koja na koži ostavlja neljepljivu i nemasnu zaštitnu ovojnicu.

LABORATORIOS BABÉ
LABORATORIOS BABÉ serumi

Serume potražite u probranim ljekarnama diljem Hrvatske, kao i online.

Foto: Unsplash, iStock, Laboratorios Babe

Učitati još
Zatvori