SHIP festival: Druga godina je potvrdila – Šibenik ima novi precool festival
SHIP festival: Druga godina je potvrdila – Šibenik ima novi precool festival

SHIP festival: Druga godina je potvrdila – Šibenik ima novi precool festival

Sada kada smo poprilično sigurni da je jesen stigla puno ranije nego što smo očekivali, možemo se osvrnuti na ljeto iza sebe. Bilo je prepuno događanja, festivala, koncerata i dokazalo da Hrvatska itekako ima odličnih stvari za ponuditi. Pogotovo kada je riječ o glazbi. Kako taj prelazak u jesenski working mode ne bi bio previše šokantan, pobrinuo se i ove godine SHIP festival.

AzimutBendoviPetak(Filip Kovačević-SHIP)

SHIP festival – place to be za sve iz glazbene industrije

Šibenik je od četvrtka 12., do nedjelje 15. rujna postao centar zbivanja za sve glazbene profesionalce kako iz zemlje, tako i regije i svijeta. Iako je prošle godine održano tek prvo izdanje, sjajan program, paneli i koncerti pokazali su da organizatori itekako znaju napraviti odličan festival. Šibenik je u ova četiri dana bio place to be, tako da smo ga i sami morali posjetiti i uvjeriti se u isto.

neshanycee(Milan Šabić-SHIP)-041

SHIP je isplovio kako treba

Nakon prošlogodišnjeg izdanja, o SHIP festivalu naveliko se govorilo u svim važnijim kuloarima glazbene i produkcijske branše. Sjajna organizacija, program, gosti, predavači, muzičari i sada već dobro uigrane lokacije (Tvrđava kulture, Azimut, Kuća Arsen) koje unazad nekoliko godina stavljaju Šibenik na važnu kulturnu mapu Hrvatske, dobitna su kombinacija.

AzimutBendoviPetak(Filip Kovačević-SHIP) (37 of 127)
ship-festival-šibenik-202419

Odlični izvođači

4 pozornice na 6 lokacija i gotovo 40 glazbenih imena iz cijelog svijeta. Brojke su koje su ovaj put zagarantirale dobar provod. Tako smo na lokacijama od Tvrđave sv. Mihovila, Azimuta, Tunela, Kuće Arsen slušali ova imena DBFB, Dope Kukjata, Franek Warzywa i Młody Budda. IDEM, Je Veux, Lambrini Girls, MRFY. Nesha Nycee, Neutron, RØLØ, The Flabbies. Veja, Jonathan, Ljubičice, Balkalar, Le Chocolat Noir D., Bruna Matić Quintet. Island Mint, Laura Masotto, Divorce from New York. Ciśnienie, Funk Shui, Matwe, J.R. August. Ischariotzky, Jan Kincl Live feat. ISHFAQ. Babilonska, Freakin’ Disco, Phillip Dornbuschs Projektor. Fujita Pinnacle, Oh Alien, Time is Color. Hakumba, Mimika Orchestra, Filip Rudan, Hram i Dagmar Korbar.

ship-festival-šibenik-20241
ship-festival-šibenik-20242
ship-festival-šibenik-20243

Eminentni predavači

Osim izvođača, posjetitelji festivala mogli su prisustvovati i panelima koji su se održavali u petak i subotu, a na koje je stiglo više od 90 govornika iz cijelog svijeta. Posljednji dan festivala ponudio je bogat program panela i koncerata, s posebnim naglaskom na umrežavanje i razvoj mladih talenata. Paneli poput “Engaging Fans” i “A Year in the Life of a Music Manager” pružili su publici priliku da uče od vrhunskih stručnjaka o izazovima i uspjesima u glazbenoj industriji. Također, “Speed Networking: Meet the Media” otvorio je vrata budućim suradnjama među glazbenicima i medijima, a neki su se povezali već i na samom panelu.

ship-festival-šibenik-202417
ship-festival-šibenik-20244
ship-festival-šibenik-20245
ship-festival-šibenik-20247

Vrhunska atmosfera

SHIP festival je ponovno pokazao potencijal svjetskog kalibra koji samo napreduje iz godine u godinu. Druga edicija ovog showcase festivala pokazala je da je ovaj događaj pravi dragulj europske festivalske scene jer pruža jedinstvenu kombinaciju edukacije, umrežavanja i izvrsne glazbe. Publika je kroz tri dana uživala u raznolikom programu koji je objedinio talente iz cijelog svijeta. Festival je još jednom potvrdio svoju misiju – otvaranje vrata budućim glazbenim zvijezdama i povezivanje publike s fenomenalnim internacionalnim izvođačima koji dolaze nastupiti skoro pa u njihovo dvorište. O druženju i networkingu da ne govorimo. SHIP definitivno stavljamo na popis festivala koji su must see i iduće godine.

ship-festival-šibenik-20248
ship-festival-šibenik-20249
ship-festival-šibenik-202410
ship-festival-šibenik-202411
ship-festival-šibenik-202412
ship-festival-šibenik-202413
ship-festival-šibenik-202414
ship-festival-šibenik-202415
ship-festival-šibenik-202416
ship-festival-šibenik-202420

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko kninske županije, Croatia Airlines i FlixBus.

Foto: Filip Kovačević, Valerio Baranović, Milan Šabić,

Učitati još
Zatvori