Raiven predstavlja novu pjesmu Mama, a najavljuje i veliki koncert u Zagrebu
Raiven predstavlja novu pjesmu Mama, a najavljuje i veliki koncert u Zagrebu

Raiven predstavlja novu pjesmu Mama, a
najavljuje i veliki koncert u Zagrebu

Žena mnogih talenata i interesa – mezzosopranistica, kantautorica, harfistica i vizionarka elektro-opere Raiven nastavlja istraživati nove smjerove i spajati različite glazbene stilove. U najnovijem singlu Mama odaje počast svojoj Eurovizijskoj obitelji te najavljuje sljedeće poglavlje u karijeri. Svojim prepoznatljivim spojem opere i elektroničkih elemenata, Mama je nastavak Sirena, koje je predstavila na EP-ju Sirene, pt. 1.  i postavlja temelje za europsku turneju koja će uslijediti 2024. godine.

Raiven
Raiven

O pjesmi Mama

Sada, s iznimno osobnim singlom Mama, Raiven se obraća široj publici diljem Balkana, reflektirajući kako obožavatelji izvan Slovenije drugačije doživljavaju njezinu glazbu. “Tijekom mojih nastupa na Dori, pred-Eurovizijskim događajima i samoj Euroviziji, primijetila sam da publika na Balkanu moju glazbu doživljava drugačije nego u Sloveniji. Zato se želim povezati s njima kroz singl ‘Mama’ i pokazati koliko cijenim njihovu podršku,” objašnjava Raiven.

Posebnu energiju pjesmi daje suradnja s srpskom repericom Mickom Lifom, poznatom po oštrim stihovima i utjecaju ’90-ih godina hip-hopa. Njihova suradnja donosi Mami poseban balkanski prizvuk, ističući Raiveninu sve veću povezanost s publikom izvan Slovenije.

Raiven
Raiven

Koncert u Zagrebu

U režiji Urše Premik, glazbeni video za Mama spaja visoku modu i ekspresivan ples. Raiven, odjevena u zapanjujuće kreacije hrvatskog dizajnera Juraja Zigmana (čije su haljine nosile Beyoncé i Nicki Minaj), kontrastira eteričnu ljepotu prirode s energijom studijskih setova. S koreografijom Lukasa Zuschlaga i uz članove ansambla SNG Opere i baleta, video istražuje teme ljepote, propadanja i samootkrivanja.

Raivenin novi singl također označava početak njezine europske turneje, na kojoj će nastupati u Hrvatskoj, Poljskoj, Češkoj i Srbiji.
Raiven – umjetnica, autorica i studentica psihoanalize spremna je napraviti svoj sljedeći hrabri korak na europskoj sceni: “Europska turneja je, uz Eurovision, najveći korak u mojoj karijeri. Jako sam uzbuđena što ću se ponovno povezati s fanovima diljem Europe i vidjeti kako će me ovo putovanje oblikovati kao umjetnicu.”

Ovu talentiranu glazbenicu, hrvatska publika će napokon moći vidjeti na domaćem terenu i to 28.3.2025. u zagrebačkom klubu Boogaloo! A do tada, uživajte u pjesmi i Mama!

Foto: Urša Premik

Učitati još
Zatvori