Restoran Borghetto, skriven među uskim istarskim ulicama, posebno je čaroban uvečer
Restoran Borghetto, skriven među uskim istarskim ulicama, posebno je čaroban uvečer

Restoran Borghetto, skriven među uskim istarskim ulicama, posebno je čaroban uvečer

Istra nas svake godine iznova privlači svojim šarmom i novim destinacijama koje vrijedi otkriti, a jedno od nezaobilaznih mjesta je restoran Borghetto, smješten u čarobnom gradiću Bale. Ovaj restoran, koji je svoja vrata otvorio u kolovozu 2022. godine, etablirao se kao pravo osvježenje na istarskoj gastronomskoj sceni, i svojim jelovnikom, ali i šarmantnim ambijentom.

Istarski specijaliteti

Borghetto se nalazi na adresi Borgo 9, a smješten je u autentičnom kamenitom okruženju koje dodatno naglašava povijesnu atmosferu Bala. No, prava čarolija otkriva se nakon prolaska kroz zelena, drvena vrata restorana – ulazite u prekrasan vrt, oazu mira i prirodne ljepote. Bilo da se odlučite za stol na prostranoj terasi ili odmaranje na dekama raširenim po travnjaku, Borghetto nudi idilično okruženje za duga opuštajuća druženja uz istarske specijalitete.

Poseban naglasak stavljen je na autentičnu istarsku kuhinju i lokalne namirnice. Domaća tjestenina i kruh svakodnevno se ručno pripremaju, a u ponudi su i specijaliteti s tartufima, svježa riba te morski plodovi. Borghetto je savršeno mjesto za večeru – restoran radi od 18 do 23 sata, a rezervacije su moguće na broj telefona 091 517 0145.

Atmosfera postaje posebno magična u večernjim satima, kada se pale svjetiljke koje stvaraju intimno ozračje, idealno za uživanje u istarskim okusima i opuštenom ugođaju. Borghetto je mjesto gdje se susreću priroda, tradicija i vrhunska gastronomija, čineći ga nezaobilaznim odredištem za sve ljubitelje Istre.

 

Foto: Instagram (@borghetto_bale_valle)

Učitati još
Zatvori