Od pobjednika do zanimljivih modnih kreacija: Sve o ovogodišnjoj dodjeli VMA nagrada
Od pobjednika do zanimljivih modnih kreacija: Sve o ovogodišnjoj dodjeli VMA nagrada

Od pobjednika do zanimljivih modnih kreacija: Sve o ovogodišnjoj dodjeli VMA nagrada

Nova dodjela VMA nagrada, nova žetva nagrada za Taylor Swift, kratak je to opis događaja u UBS Areni u New Yorku koja je bila poprište 41. dodjele MTV Video Music Awards.

Bilo je i očekivati da će miljenica Amerike kući ponijeti najviše statua astronauta na mjesecu, budući da je ostvarila i najviše nominacija – njih 12. Ponovno je proglašena izvođačem godine te se upisala u povijest kao osoba koja ima najviše osvojenih VMA nagrada – njih 30!

Također, postala je i prva osoba koja je pet godina zaredom osvojila nagradu za najbolji glazbeni video. Ovoga puta to joj je pošlo za ruku s pjesmom Fortnight, koju izvodi uz Post Malonea, a koja je proglašena i najboljom glazbenom suradnjom i pjesmom ljeta, dok je pripadajući glazbeni spot dobio i dodatne nagrade za režiju i montažu.

MTV Video Music Awards
Taylor Swift prima nagradu za video godine

A nagrađeni su…

Najboljim novim izvođačem godine proglašena je Chapell Roan.

Pjesmom godine proglašena je Espresso Sabrine Carpenter, dok je nagrada za najbolji nastup pripala južnokorejskoj djevojačkoj grupu Le Sserafim za pjesmu Easy. Zanimljivo, najboljom grupom je na ovoj dodjeli proglašena još jedna južnokorejska glazbena skupina – boy band SEVENTEEN.

Najboljom pop izvedbom ocijenjena je ona Taylor Swift, dok je u kategoriji hip hopa slavio Eminem sa pjesmom Houdini. Spot iste nagrađen je i za specijalne efekte. SZA je dobitnica nagrade za najbolju R&B izvedbu, a Benson Boone je istu ponio u kategoriji alternativne glazbe. Nagrada za najbolju rock izvedbu pripala je Lennyju Kravitzu.

MTV Video Music Awards
Chappell Roan najbolji je novi izvodač

Dvije nove nagrade

Na ovogodišnjoj dodjeli po prvi puta su uvedene dvije kategorije – Most Iconic Performance i Best Trending Video. Prva je otišla u ruke Katy Perry za izvedbu pjesme Roar, a valja istaknuti kako je glazbenica ove večeri nagrađena i posebnom Video Vanguard Award, koja se dodjeljuje onima koji su ostavili značajan utjecaj na glazbenu industriju.

Druga nova nagrada otišla je u ruke Megan Thee Stallion (nagrađene za pjesmu Mamushi), ujedno i voditeljice ovogodišnje dodjele. Zanimljivo, dodjela je izvorno planirana za 10. rujna, no pomaknuta je zbog predsjedničke debate između Kamale Harris i Donalda Trumpa, koja se odvila spomenute večeri.

Glazbena večer upotpunjena je i nastupima Eminema, Karol G, Camile Cabello i Shawna Mendesa, koji je uživo izveo i novu pjesmu, koja će se naći na predstojećem albumu.

Modni top ili flop?

MTV Video Music Awards
Taylor Swift

Na crvenom tepihu zvijezda večeri Taylor Swift pojavila se u kreaciji s potpisom modne kuće Dior. Mnoge je ovo njezino izdanje podsjetilo na modernu inačicu stilske ikone devedesetih – Cher Horowitz.

MTV Video Music Awards
Sabrina Carpenter

Osim što je pozornicu zapalila nastupom o kojem bruje društvene mreže, Sabrina Carpenter pažnju je plijenila i modnim odabirom s crvenog tepiha. Na njemu se ukazala u sjajnoj arhivskoj haljini američkog dizajnera Boba Mackieja.

MTV Video Music Awards
Megan Thee Stallion

Upečatljivo je bilo i izdanje u kojem se voditeljica večeri Megan Thee Stallion pojavila na crvenom tepihu, a koje se uspješno poigrava s klasičnim sirena krojem. Ovo je uistinu elegancija na Meganin način.

MTV Video Music Awards
Katy Perry

Katy Perry na crveni tepih je stigla u pratnji partnera Orlanda Blooma, a na dodjelu na kojoj je i sama nagrađena posebnim priznanjem pristigla je u kreaciji s potpisom brenda Who Decides War.

MTV Video Music Awards
Addison Rae

Addison Rae je za ovu dodjelu nagrada izvukla svoju unutarnju Madonnu ili je to barem pokušala. No, kopija uvijek ostaje samo kopija. Njezina kreacija s potpisom dizajnerice Claire Sullivan jasna je evokacija legendarnih modnih izdanja kraljice popa.

Za kraj, ostavljamo vas uz najbolji glazbeni spot godine:

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori