Najveći jesenski trendovi u manikuri: Donosimo inspiraciju za vaš sljedeći posjet salonu
Najveći jesenski trendovi u manikuri: Donosimo inspiraciju za vaš sljedeći posjet salonu

Najveći jesenski trendovi u manikuri: Donosimo inspiraciju za vaš sljedeći posjet salonu

Najmanja beauty promjena koju možemo napraviti je najobičnija manikura. Pritom, iako je tako jednostavan beauty korak, manikura itekako ima velik utjecaj na naše raspoloženje. Povratak s godišnjeg odmora i vizualiziranje promjene s ljeta na jesen najčešće kreće upravo tim detaljima. Možda odlaskom kod frizera na novu boju kose, promjenom laka za nokte i odabirom tamnijim ruževa za usne, već kada se stilski možemo poigrati tek krajem mjeseca kod osjetnijih promjena temperature.

Iz toga razloga, želimo vam pomoći s tranzicijom na jesenski period pregledom aktualnih trendova u bojama lakova za nokte – jer tko ne bi volio dočekati jesen s matcha zelenim ili pak bundeva narančastim noktima?

Što se nosi ove jeseni?

Kao i svake jeseni, dolaskom hladnijih i tmurnijih dana, s energičnih ljetnih nijansi prebacujemo se na zagasitije tonove. Već je nekoliko mjeseci popularno spajati manikuru s bojom vašeg najdražeg sezonskog pića, a ove jeseni je to naglašenije no ikad. Espresso Sabrine Carpenter je svakako prvi na ljestvici prioriteta, no to nije jedina nijansa koja će vas osvojiti!

Nijanse u kojima ćemo uživati ove jeseni

Crna – klasična i s podtonovima bobičastoga voća

Crni lak za nokte jedan je od klasika za koji se najradije odlučujemo tijekom jeseni ili zime. Ovo je jedna od boja s kojom je nemoguće pogriješiti, a ove sezone će se nositi na kraćim, kockastim noktima. Generalno, primjećujemo zaokret prema kratkim noktima koji su sve češće fantastična opcija ne samo za kulerice, već i za svečanije prigode. Naprosto djeluju sofisticirano!

Sljedeća opcija su izrazito tamni lakovi koji djeluju kao crna s podtonom. Primjerice, crna s crvenim podtonom koji djeluje kao vrlo tamna i bogata nijansa trule višnje ili pak s ljubičastim podtonom pa podsjeća na boju kupine. Oni su fantastičan izbor kako za svakodnevne, tako i za elegantnije prigode.

Boja sirove matche

Zelena je već nekoliko sezona boja koja ne prestaje biti na listi najnošenijih, a generalno se vrtimo upravo oko tona matche. Iako se na proljeće nosio matcha latte ton, na jesen biramo boju sirovog matcha praha koja djeluje poprilično intenzivno, ali i zemljano. Idealan je odabir za sve koji žele pop of color na noktima, ali da i dalje ostaju u duhu godišnjeg doba.

Tonovi smeđe boje s naglaskom na espresso

Uz crnu, upravo su tonovi smeđe boje neki od najpopularnijih nijansi lakova za nokte za ovu jesen. Naime, usudili bismo se reći kako je za sve kriva Sabrina Carpenter. Ona je popularizacijom pjesme “Espresso” na listu interesa vratila ne samo espresso makeup trend, već i pozicionirala tamnosmeđu boju na listu prioriteta za aktualnu jesen.

Naime, iako je boja espresso ponovno u stvari crna s podtonom smeđe, kada kažemo espresso u makeup smislu mislimo zapravo na hladniji ton izrazito duboke smeđe boje. No uz nju se nose i topliji tonovi poput boje čokolade, pa i slične hladne i tople verzije smeđe. Nećete pogriješiti ni odabirom laka sa sitnim šljokicama – ipak, glazed look s potpisom Hailey Bieber, izgleda, nikada ne izlazi iz mode.

Boja bundeve

Ima li išta više jesenski od boje bundeve? Ove sezone pridružit će joj se i nijansa zagasite narančaste, kao i ciglasti tonovi narančaste boje. Narančasta nas podsjeća i na tonove otpalog lišća koji su neizostavni dio jeseni i jedna je od veselijih boja koje će se nositi ove sezone.

Boja dima i gline

Ove nijanse se mogu, ali i ne moraju preklapati, a u moru zagasitih i tamnih boja nude osvježenje. Jednako tako, isprani tonovi sive, mauve i bež se nisu već dugo nosili pa su ne sao neočekivan, već i vrlo zanimljiv trend za isprobati. Pričamo li o nijansi dima, možemo izabrati jedan od nekoliko tonova sive boje, no u stvari posebnim ga čini aplikacija. Bitno je izabranu nijansu dok je još vlažna “razvodniti” s nekoliko slojeva prozirnog nadlaka kako bi se dobio efekt dima. Jednostavnija verzija je nabaviti jelly lak koji samostalno daje efekt prozirnosti.

Kod nijanse gline pak želimo punoću boje, a za potpuni efekt možete birati i mat završetak. Tonovi gline protežu se od smeđe do zelene, sive i ružičaste. No ono što ih spaja je bogata, blijeda i kremasta pod-nijansa. Za jesen je najavljen povratak mauve nijanse, ali za početak u kremastoj, “glinenoj” nijansi. Moramo li birati, naši favoriti su glinena maslinastozelena te sivobijela nijansa laka za nokte.

Foto: Instagram (@matejanova, @sansilt)

Učitati još
Zatvori