Kakav uspjeh! Franko’s u Napulju proglašen 78. najboljom pizzerijom na svijetu
Kakav uspjeh! Franko’s u Napulju proglašen 78. najboljom pizzerijom na svijetu

Kakav uspjeh! Franko’s u Napulju proglašen 78. najboljom pizzerijom na svijetu

Franko’s Pizza & Bar iz Zagreba ostvario je ogroman uspjeh na svjetskoj sceni. Na prestižnoj svečanosti proglašenja najboljih pizzerija u sklopu izbora 50 Top Pizza, zagrebačka pizzerija zauzela je 78. mjesto na listi najboljih pizzerija na svijetu. Ovo je veliki iskorak za Franko’s jer je riječ o globalnoj konkurenciji, koja uključuje i brojne talijanske pizzerije.

Uspjeh na svjetskoj sceni nadmašuje proljetni rezultat, kada je Franko’s zauzeo 14. mjesto na europskoj listi koja nije uključivala Italiju. Ovo priznanje posebno je značajno jer pokazuje da je zagrebačka pizzerija, osim u europskim okvirima, prepoznata i na svjetskoj razini.

Dodjela nagrada održana je u Napulju, u renomiranom kazalištu Teatro Mercadante, uz bogat program i uzbudljivu atmosferu, koju su brojni gledatelji mogli pratiti uživo putem YouTube kanala. Dodjelu je vodila poznata food influencerica Verónica Zumalacárregui, a svečanost je bila prilagođena međunarodnoj publici, s dijelom programa na engleskom jeziku.

Najboljom pizzerijom na svijetu proglašena je Una Pizza Napoletana iz New Yorka, no činjenica da je Franko’s zauzeo visoko 78. mjesto u ovako teškoj konkurenciji naglašava koliko je ovaj uspjeh značajan. Ovo priznanje ne samo da pozicionira Franko’s među najbolje svjetske pizzerije, već također doprinosi hrvatskoj gastronomskoj sceni, donoseći prepoznatljivost i potvrdu kvalitete.

Podsjetimo, Franko’s je jedina hrvatska pizzerija koja se našla na ovoj prestižnoj listi, a do sada se četiri puta našla i u izboru najboljih europskih pizzerija. U svibnju ove godine, osvojio je 14. mjesto u konkurenciji najboljih europskih pizzerija izvan Italije, dok im je pripala i posebna nagrada “Performance of the Year 2024”.

Ovaj rezultat potvrđuje da Franko’s neprestano podiže ljestvicu kvalitete i prepoznatljivosti, ne samo na lokalnoj, već i na međunarodnoj gastronomskoj sceni.

Foto: Pexels, Instagram (@frankos_pizzabar)

Učitati još
Zatvori