Speak No Evil psihološki je triler koji valja pogledati zbog sjajne uloge glavnog glumca
Speak No Evil psihološki je triler koji valja pogledati zbog sjajne uloge glavnog glumca

Speak No Evil psihološki je triler koji valja pogledati zbog sjajne uloge glavnog glumca

Najavni video, prvi kadar – Motovun! I to je to od idiličnih scena. Premisa filma Speak No Evil znatno je mračnija. Kada američka obitelj bude pozvana da provede vikend na idiličnom seoskom imanju šarmantne britanske obitelji s kojom su se sprijateljili na odmoru, ono što počinje kao odmor iz snova brzo se pretvara u zamršenu psihološku noćnu moru.

Kratka je to radnja filma napisanog i režiranog od strane Jamesa Watkinsa, scenarista i redatelja filma Eden Lake i nagrađivane gotičke priče o duhu The Woman in Black. Riječ je zapravo o naslovu koji se temelji scenariju danske horor senzacije iz 2022. naslovljene Gæsterne. Taj film je zaradio 11 nominacija za Dansku filmsku nagradu, ekvivalent njihovim Oscarima.

Speak No Evil
Speak No Evil

Dobar razlog zašto pogledati film

Mnogi su filmski kritičari bili iznenađeni što je njegova američka verzija stigla samo dvije godine nakon premijere originala, smatrajući kako je proteklo premalo vremena. Ipak, prve recenzije sugeriraju kako je riječ o uspješnom remakeu, koji u prvom redu funkcionira zbog sjajne glumačke role Jamesa McAvoyja.

Ponudio je iznimno uspješnu izvedbu karizmatičnog alfa-mužjaka te vlasnik imanja čija neograničena gostoljubivost maskira neizrecivu tamu. Ostatak glumačke postave čine i Mackenzie Davis, Aisling Franciosi te Alix West Lefler.

Speak No Evil
Speak No Evil

Igra u domaćim kinima

Premda uvodni kadrovi sugeriraju kako se radnja odvija u Lijepoj Našoj, istarski gradić zapravo glumi jedan talijanski, u kojem će se desiti sudbonosni susret dviju obitelji. Isti će rezultirati pozivom na druženje koje će pokazati drugu stranu gostoljubivosti. Najavni video psihološkog trilera Speak No Evil čeka vas u nastavku, a od sutra ga možete pogledati i u domaćim kinima.

PS: A kad smo kod snimanja održanih u Lijepoj Našoj, ovdje se možete doznati i više o seriji The Day of the Jackal u kojoj je glavnu ulogu ima povjerena Eddie Redmayne.

Foto: IMDb, Promo

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori