Mali raj u Sloveniji je upravo to – čarobno mjesto u prirodi gdje se možete družiti s alpakama
Mali raj u Sloveniji je upravo to – čarobno mjesto u prirodi gdje se možete družiti s alpakama

Mali raj u Sloveniji je upravo to – čarobno mjesto u prirodi gdje se možete družiti s alpakama

U srcu slovenskog Prekmurja, smještenog na rubu Regionalnog parka Goričko, nalazi se skriveni kutak mira i ljepote – Kmetija & Alpake Mali Raj. Ovo mjesto, često opisano kao ‘na kraju svijeta’, nudi savršen bijeg od užurbanosti svakodnevice, gdje se možete posvetiti prirodi, obitelji i nezaboravnom druženju s alpakama.

Mali Raj pruža priliku da se približite ovim šarmantnim južnoameričkim životinjama koje su odavno osvojile srca svojih domaćina, Brigite i Štefana. Danas, alpake mirno pasu na zelenim livadama, a vi imate priliku ne samo gledati ih, nego ih i nahraniti te se družiti s njima. Ovaj susret omogućava bliže upoznavanje s njihovim nježnim karakterom i mekom dlakom – pravi raj za ljubitelje životinja i one koji traže nešto posebno za vikend izlet.

Sjajan vikend odmor u prirodi

No, Mali Raj nudi mnogo više od alpaka. Ovdje se, uz alpake, susrećete s veselim ovcama, magarcem Mirkom i ponijem Tončekom, a djeca će biti oduševljena mogućnošću hranjenja ovih domaćih životinja. Cijela obitelj može uživati u obilasku farme, otkrivajući kako izgleda život na selu i uključujući se u svakodnevne aktivnosti, poput mužnje koza.

Osim životinja, imanje nudi brojne aktivnosti na otvorenom. Uz šetnje po idiličnom krajoliku i biciklističke ture brdskim stazama, djeca mogu uživati na igralištu, dok odrasli mogu opuštati u bazenu ili wellnessu. Gosti koji žele provesti više dana na imanju mogu se smjestiti u udobnim sobama ili pak uživati u rustikalnom šarmu glamping kućica, gdje će se potpuno odvojiti od stresa i uroniti u prirodu.

Bogati okusi lokalnih sireva

Gastronomija je također jedno od glavnih obilježja Malog Raja. Svoju prvu siranu u Prekmurju, obitelj je osnovala s ciljem proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda od kozjeg mlijeka. Posjetitelji imaju priliku kušati bogate okuse lokalnih sireva, pripremljenih prema tradicionalnim metodama, bez aditiva. A za prave gurmane, tu je i domaći prekmurski kruh, marmelade, bučino ulje i prirodni sokovi.

Ako ste u potrazi za mjestom gdje ćete se povezati s prirodom, provesti kvalitetno vrijeme s obitelji i uživati u jednostavnosti ruralnog života, Mali Raj nudi sve to i mnogo više. Uz toplu gostoljubivost domaćina i spokoj prirode, ovaj rajski kutak u Sloveniji obećava nezaboravno iskustvo koje ćete poželjeti ponoviti.

Druženje s alpakama i njihovo hranjenje, sve u trajanju od 70 minuta, stoji 12 eura po osobi. Rezervacija je obavezna, a više informacija možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici i Instagramu.

Foto: Instagram (@turisticnakmetijamaliraj)

Učitati još
Zatvori