Princeza od Walesa objavila emotivan video: Treba biti zahvalan za one jednostavne, ali važne stvari u životu
Princeza od Walesa objavila emotivan video: Treba biti zahvalan za one jednostavne, ali važne stvari u životu

Princeza od Walesa objavila emotivan video: Treba biti zahvalan za one jednostavne, ali važne stvari u životu

Nakon što je na nekoliko mjeseci nestala ispred budnih očiju javnosti, princeza od Walesa u ožujku je ove godine objavila kako boluje od raka. Ispovjest je to koja je mnoge ostavila suznih očiju, a sada se priča ponavlja samo s pozitivnim predznakom. Naime, na društvenim mrežama objavljen je novi video u kojem Kate govori kako je napokon završila s kemoterapijom i kako je ta etapa u njenom oporavku završena.

Nježna video priča u fokus stavlja ono što je najvažnije za nju i Williama, njihova obitelj i povratak k zdravlju. Naravno, Kate se s time nada uskoro vratiti i na svoju službenu dužnost. Dok dijele neke iskrene trenutke koje su provodili posljednjih mjeseci, Kate istovremeno dijeli i priču o oporavku, putu koji su prošli i koji ih još čeka.

Put do oporavka je dug…

Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila kemoterapiju.

Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerojatno teško za nas kao obitelj. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da prebrodimo olujne vode i nepoznati put.

Putovanje oboljelih od raka je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, a posebno za one koji su vam najbliži.

Uz poniznost, također vas dovodi lice u lice s vlastitim ranjivostima na način na koji nikada prije niste razmatrali, a time i daje novu perspektivu za sve.

Ovo je vrijeme prije svega podsjetilo Williama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voljeti i biti voljen.

Sada je moj fokus učiniti sve što mogu da ozdravim do kraja. Iako sam završila s kemoterapijom, moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug i moram nastaviti svaki dan kako dođe.

Međutim, veselim se povratku na posao i još nekoliko javnih angažmana u nadolazećim mjesecima kad budem mogla.

Unatoč svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka s obnovljenim osjećajem nade i cijenjenja života.

William i ja smo jako zahvalni na podršci koju smo primili i crpili smo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovom trenutku. Svačija ljubaznost, empatija i suosjećanje bili su zaista ponizni.

Svima onima koji nastavljaju vlastiti put iscijeljenja – ostajem s vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može izaći svjetlo pa neka to svjetlo svijetli.

Foto: @willwarr

Učitati još
Zatvori