Luka Rajić ime je regionalne glazbene scene koje vrijedi pratiti. Uskoro ga slušamo u Zagrebu
Luka Rajić ime je regionalne glazbene scene koje vrijedi pratiti. Uskoro ga slušamo u Zagrebu

Luka Rajić ime je regionalne glazbene scene koje vrijedi pratiti. Uskoro ga slušamo u Zagrebu

Nakon što je četvrtim singlom Leto je gotovo najavio izlazak albuma, Luka Rajić, jedan od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj glazbenoj sceni, objavio je debitantski album Deca novog milenijuma.

Od želja, zaljubljivanja, privida, laži, preispitivanja, turbulencija, prijateljstava i anksioznosti, pa do prepuštanja, nade i osjećaja zajedništva. Novi album Luke Rajića pruža uvid u odlike novih, sve hrabrijih i slobodnijih generacija.

Pjesme njegove generacije

Deca novog milenijuma je svojevrstan dnevnik 20-ih godina u kojem mladi kantautor poručuje da su među nama nove generacije budne, žedne i pune snova. Usmjerene da donesu slobodu sebi i drugima. Luka Rajić debitanskim albumom donosi pjesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju autentičnosti i iskrenosti sa sobom i drugima.

Osjećam da će ovaj album dati smisao mom dosadašnjem radu i zaokružiti ovih prvih nekoliko godina bavljenja glazbom, kao i moj život u tom periodu. ‘Deca novog milenijijuma’ je kolekcija rijeći, zvukova i slika koje su ogledalo mene, ali i svih drugih koji prolaze kroz ‘rolerkoster’ iskustva 20-ih godina, ističe Luka Rajić.

Luka Rajić

Suradnici na albumu

Na albumu Luka je surađivao sa svojim bratom, producentom u usponu Igorom Rajićem. Album je obilježila i suradnja s A.N.D.R, producentom i multi-instrumentalistom koji je 2023. nagrađen priznanjem Najbolji novi izvođač, koji dodjeljuje RUNDA (Regionalno Udruženje Nezavisnih Diskografa). Ostali kreativci koji su doprinjeli autorstvu projekta su multidisciplinarna umjetnica Emilija Terzić, inače dugogodišnja suradnica Luke Rajića za vizualni izraz i poeziju. Tu si i Emilija Đonin (KOIKOI) i Filip Bulatović MAPO, čije se umeće čuje u klavirskim dionicama albuma.

Albumu Deca novog milenijuma prethode četiri singla i EP Ludim od kluba. Ostvarene su i suradnje sa značajnim imenima nove generacije, poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.

Luka Rajić

Koncert u  Zagrebu

Na domaću glazbeno-kulturnu scenu ove jeseni vraća se Akustika Session, višegodišnji serijal koncertnih minijatura. Nakon četiri godine pauze, prepoznatljivi glazbeni program ovog će rujna započeti svoju jedanaestu sezonu, a novo poglavlje otvara se u utorak, 24. rujna u zagrebačkoj studio-galeriji KLET. Otvorenje sezone započet će upravo nastupom beogradskog pop-kantautora Luke Rajića, što će ujedno biti i njegov prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Ne mogu da dočekam nastup na Akustici! Zagreb je vrlo rano u mojoj karijeri postao bitno mesto u kom osećam da ljudi potpuno razumeju moju muziku. Među prvima ćete čuti izvedbe novih pesama sa albuma u intimnijoj atmosferi. Jako se radujem! Vidimo se uskoro, riječi su kojima Luka Rajić najavljuje ovaj nastup. Kao i svaki put do sada, početak akusticiranja je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Album Deca novog milenijuma čeka vas i u nastavku.

Tekst preuzet sa Journal.rs.

Foto: Promo, Igor Rajić

Učitati još
Zatvori